Az MTI hétfőn délig „majdnem” olyan részletesen számolt be a pedagógussztrájkról, mint egy random kormánytag Facebook-posztjáról

Az MTI hétfőn délig „majdnem” olyan részletesen számolt be a pedagógussztrájkról, mint egy random kormánytag Facebook-posztjáról

Hétfőn délig

0, azaz nulla karakternyi hír jelent meg a magyar közmédia részeként működő MTI hírfolyamában a tanárok hétfő reggeli figyelmeztető munkabeszüntetéséről.

Konkrétan mindössze a BRFK: nagyobb forgalom várható Budapesten egy vonulásos gyűlés miatt című hírben tesznek említést arról, hogy „a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) szervezett hétfőre autós demonstrációt, korábbi tájékoztatásuk szerint a figyelmeztető sztrájkot tartó pedagógusok melletti szolidaritásként”.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A pedagógussztrájk rövid összefoglalását portálunkon itt olvashatják:

Több ezer pedagógus sztrájkolt hétfőn

Bár az elmúlt hetekben komoly csörte alakult ki a szakszervetek és a kormány között, ennek ellenére ma sikerült megtartaniuk a figyelmeztető sztrájkjukat. A két nagy pedagógus szakszervezet azért tartja meg kétórás munkabeszüntetését, mert szeretnének valódi béremelést, azt kívánják, hogy a munkaterheket csökkentsék, illetve vonják vissza a kötelező oltásról szóló döntést.

Az egyes szakszervezeti és diákmozgalmi vezetők lapunknak adott nyilatkozatait pedig ebben a cikkünkben foglaltuk össze:

Szakszervezetek - A fenyegetések ellenére is rengeteg pedagógus sztrájkolt

Hétfőn reggel több iskolában is elmaradtak az első órák azok után, hogy a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete kétórás munkabeszüntetéssel sztrájkolt. A szakszervezetek már hónapok óta tárgyaltak a kormánnyal, de egyelőre kevés sikerrel, ezért döntöttek a munkabeszüntetés mellett. Három fontos követelésük van:

A sztrájk ezt megelőző említése az volt, amikor az MTI szombaton kora délután az Emmi közleményét feldolgozva azzal ijesztgette a munkabeszüntetést vállaló pedagógusokat, hogy az törvénytelen, mert a bíróság „csak” első fokon döntött a sztrájk jogos voltáról.

Frissítés

Délután fél kettőkor a „közszolgálati” MTI is megemlítette a pedagógusok munkabeszüntetését. Na, nem a követeléseikről vagy vezetőik megszólalásáról számolt be, hanem az Emmi újabb közleményét dolgozta fel. A tárca állítása szerint a tanároknak kevesebb mint egy ötöde vett részt a sztrájkban, és megismételte korábbi jogi álláspontját, mely szerint a munkabeszüntetés feltételei em álltak fenn.

Tehát aki arra lenne kíváncsi, mi is az oka a munkabeszüntetésnek, az a „közszolgálati” médiából nem tudhatná meg.