A tankerületek elkezdték összeírni, hogy kik szervezték a hétfői tanársztrájkot

A tankerületek elkezdték összeírni, hogy kik szervezték a hétfői tanársztrájkot

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) választmányi tagja, Nagy Erzsébet az RTL Híradónak beszámol arról, hogy a pedagógusok március 16-tól határozatlan idejű sztrájkot hirdetnek. Ezzel kapcsolatban szeretnének minél hamarabb tárgyalóasztalhoz ülni a kormánnyal, hogy egyeztessenek a még elégséges szolgáltatásokról.

A PDSZ szerint erre azért lenne szükség, hogy a hétfői sztrájkkal ellentétben még időben megszülethessen a jogerős bírósági döntés, ugyanis az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a hétfői munkabeszüntetés törvénytelen volt, mivel csak elsőfokú bírósági ítélet rögzítette a még elégséges szolgáltatásokat.

A tárca a szerintük jogszerűtlen sztrájkkal kapcsolatban kijelentette, hogy bár nem akarnak fenyegetőzni, de lesznek következményei a fellépésnek.

Nagy Erzsébet elmondta, hogy a minisztérium nem várt sokat és már el is kezdték a tankerületek összeírni azokat, akik a hétfői munkabeszüntetést szervezték.

„Külön bekérik egyes tankerületi központoknál a sztrájkszervezők nevét, ez most már mindenképpen egy olyan helyzet, amit fenyegetettségnek lehet nevezni”

– fogalmazott PDSZ választmányi tagja és hozzátette, hogy sokak azt is fenyegetésnek érzik, hogy alá kell írniuk, pontosan mettől meddig sztrájkolnak.