A közös adóforintokból finanszírozott MTI-ben még egy betű sem jelent meg a szerdai tanársztrájkról

A közös adóforintokból finanszírozott MTI-ben még egy betű sem jelent meg a szerdai tanársztrájkról

Cikkünk írásáig, azaz szerda délután fél 1-ig

0, azaz nulla karakternyi hír jelent meg a magyar közmédia részeként működő MTI hírfolyamában

a reggel óta tartó tanársztrájkról. A január 31-i kétórás figyelmeztető sztrájkról pontosan ugyanilyen részletességgel (nem) számolt be az MTI. Hogy a hazai politikai felső vetetés milyen kézi irányítással nyúl bele az elvileg szabad közmédia működésébe, arról a Direkt36 oknyomozása alapján lapunk is beszámolt.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A tanársztrájkról és a mellettük kiálló diákok tüntetéséről lapunk több cikkben is beszámolt, illetve folyamatosan nyomon követjük a politikai szereplők reakcióit is.

Több száz iskolában sztrájkolnak a pedagógusok

Több száz iskolában kezdődött el határozatlan idejű sztrájk, miután a két legnagyobb pedagógus szakszervezet szeretné elérni, hogy valódi béremelést kapjanak a pedagógusok és az oktatási ágazatban dolgozók. Főbb követeléseik: Szeretnék, ha a pedagógus-előmeneteli rendszer szerint besoroltak garantált illetménye 2022. január 1- jétől - a kormány által ajánlott 10 százalékon felül - további 45 százalékkal emelkedjen.

Rengeteg diák tüntet a pedagógusok mellett a Kossuth téren

Rengeteg diák tüntet a pedagógusok mellett jelenleg is a Kossuth téren. Mint ismert, a PSZ és PDSZ is határozatlan idejű sztrájkot hirdetett meg. A Parlament előtt dél körül, már többezer diák gyűlt össze. A két szakszervezet arra kéri a tanárokat, hogy addig tagadják meg a munka felvételét, amíg nem születik megállapodás a kormány és a szakszervezetek között.