A Jobbik alelnöke szerint az elmúlt 30 évben nem volt ennyire ördögi és aljas törvényhozás

A Jobbik alelnöke szerint az elmúlt 30 évben nem volt ennyire ördögi és aljas törvényhozás

A Jobbik alelnöke, Szilágyi György az ATV Egyenes Beszéd című műsorában fejtette ki, hogy pártja miért is szavazta meg egyetlen ellenzékiként a homofóbnak tartott pedofilellenes törvényt.

A Jobbik teljesen más szemszögből állt a szavazáshoz. A párt ugyanis hosszú évek óta küzd azért, hogy a szexuális és pedofil bűncselekmények áldozatai megfelelő védelmet kapjanak

- szögezte le Szilágyi, aki hozzátette, hogy az elmúlt 30 évben nem volt ennyire ördögi és aljas törvényhozás parlamentben, mint amit a Fidesz megvalósított, hiszen olyan módosító indítványokat nyújtottak be a javaslathoz, amiknek semmi köze a pedofiltörvényhez.

Föláldozva a gyermekeket, akik áldozatok, mindezt azért, hogy a kormánypárt megpróbáljon éket verni az ellenzék közé. A Jobbik döntési helyzetbe került, úgy gondoltuk mindennél fontosabb, hogy eljussunk oda: a gyermekek kapjanak megfelelő védelmet a pedofil ragadozókkal szemben, miközben az elkövetőkre kiszabják a megérdemelt büntetést - indokolta a párt döntését az alelnök, majd hangsúlyozta, ha 2022-ben a nemzeti egységkormány feláll, akkor hajlandóak lesznek kivenni a törvényből azokat a részeket, amiket a Fidesz belecsempészett.

Rónai Egon azt is megemlítette a politikusnak, hogy Horn Gábor szerint a Jobbik szavazói, akik tradicionálisan nem támogatói a homoszexuálisoknak és a melegek jogainak, nem bocsájtották volna meg a Jobbiknak, ha ismét szembefordulnak az általuk képviselt értékeknek. Szilágyi ezzel nem értett egyet, ahogy fogalmaz, az elmúlt másfél-két évben történelmi dolgokat vittek véghez. Példaként hozza fel, hogy bár a kormány eddig azt sulykolta az emberekbe, hogy a politika irányítja őket, ez az utóbbi időben megfordult, hiszen az ellenzéki pártok is azért ültek le egymással, mert ez volt a választói akarat. Ez önmagában óriási előrelépésként könyvelhető el - tette hozzá.

Ha választanom kellene, hogy a saját ügyemmel, vagy a gyermekek védelmével foglalkozzanak, akkor az utóbbit választanám, később majd eljutnánk oda, hogy a saját problémámmal is foglalkozni tudjunk.

Az Országgyűlés a tavaszi ülésszak utolsó napján szavazta meg 157 igennel a pedofilellenes törvényt, amely mögé az ellenzék közül egyedül a Jobbik állt be. Bár a törvény eredeti célja a pedofil bűncselekmények szigorúbb bűntetése lett volna, a javaslat olyan módosításokat is tartalmaz, ami mindezt összemossa a homoszexualitással. Például a homoszexualitás, nemváltoztatás stb. tartalom – feltéve, hogy meghatározó eleme a műsornak – azonos kategóriába kerül a pornográfiával, horrorral.

A pedofilellenes törvényre már az Európai Bizottság is reagált, akik tüzetesen meg fogják vizsgálni, hogy a magyar törvény milyen pontokon ütközik az uniós joggal. Erről bővebben itt írtunk.