A Pegasus-ügyről Pintér Sándor csak zárt ülésen hajlandó beszélni

A Pegasus-ügyről Pintér Sándor csak zárt ülésen hajlandó beszélni

Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága előtt arról tájékoztatott, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok hibátlanul végzik a munkájukat, tehát minden a legnagyobb rendben van - írja a 444.hu.

A belügyminiszter a Pegasus-üggyel kapcsolatos kérdéseket sem úszhatta meg, többek között a titkos adatgyűjtések engedélyezéséről is kérdezték, miután kiderült, hogy a Pegasusos lehallgatásokat a korrupciós ügybe keveredett Völner Pál államtitkár engedélyezhette Varga Judit igazságügyminisztert helyettesítve.

Pintér szerint Magyarországon a titkos adatgyűjtés engedélyezésére vonatkozó szabályok a 90-es évek óta megfelelőek, így most is.

Bár a DK-s Vadai Ágnes további kérdéseket intézett a Pegasus kémszoftverrel kapcsolatban, ezekre Pintér csak zárt ülésen volt hajlandó válaszolni.

A bizottság előtt éves beszámolójában a külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péterhogy bármilyen köze lenne a külügynek és az irányítása alá tartozó titkosszolgálatnak, az Információs Hivatalnak (IH) a Pegasus nevű kémszoftver használatához. A miniszter azt állította vicceskedve, hogya szoftver izraeli gyártójáról, az NSO-ról először azt hitte, az a Nemzeti Sport Online.

Szijjártó elviccelte a lehallgatásokat: „Azt hittem, az NSO az a Nemzeti Sport Online"

A külgazdasági és külügyminiszter határozottan cáfolta, hogy bármilyen köze lenne a külügynek és az irányítása alá tartozó titkosszolgálatnak, az Információs Hivatalnak (IH) a Pegasus nevű kémszoftver használatához. A miniszter azt állította az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága előtt csütörtökön tartott éves beszámolóján, hogy a szoftver izraeli gyártójáról, az NSO-ról először azt hitte, az a Nemzeti Sport Online.