Rábólintott a Fővárosi Közgyűlés, péntektől 8950 forint a Budapest-bérlet

Rábólintott a Fővárosi Közgyűlés, péntektől 8950 forint a Budapest-bérlet

Március elsejétől emellett a Pest vármegyére váltott havi bérlet és a havi országbérlet a BKK járatain is érvényessé válik.

Támogatta a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés új rendszerét szabályozó, március elsejével életbe lépő együttműködési megállapodást szerdán a Fővárosi Közgyűlés - számolt be az MTI. A javaslatot egyhangúlag fogadta el a testület.

Karácsony Gergely és Lázár János építési és közlekedési miniszter korábbi megállapodása alapján a Budapest-bérlet változatlanul érvényes marad a főváros egész területén az állami közszolgáltatók járatain is.

Az ára pedig 8950 forintra csökken.

Emellett a megkötött paktum értelmében

március elsejétől a Pest vármegyére váltott havi bérlet és a havi országbérlet a BKK járatain is érvényessé válik.

A most jóváhagyott együttműködési megállapodás tartalmazza a díjbevételek felek közötti megosztásának részletes szabályait, a megosztással érintett díjtermékek körét, a megosztás módját és elszámolásának eljárásrendjét, amelynek kiemelt eleme, hogy az érintett díjtermékekhez kapcsolódó szociálpolitikai menetdíj-támogatásból származó bevételek, illetve országbérlet esetén annak meghatározott aránya szerinti része is a bevételmegosztás részét képezik.

(Címlapkép: Utasok vásárolnak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jegy- és bérletkiadó automatáinál a 4-es metró Kelenföldi vasútállomás megállójában 2014. május 8-án. MTI Fotó: Mohai Balázs)