Egy kommentben fasznak nevezte a győri alpolgármestert, a bíróság 3 év próbára bocsátotta

Egy kommentben fasznak nevezte a győri alpolgármestert, a bíróság 3 év próbára bocsátotta

Nem kell ahhoz veszélyhelyzet, hogy kormánypárti politikusokkal kapcsolatos Facebook-posztok, hozzászólások miatt az embernek meggyűljön a baja. 

Végleg megszüntették a nyomozást a szerencsi facebookozóval szemben

A Szerencsi Rendőrkapitányság a rémhírterjesztés miatt előállított férfival szemben megszüntette a nyomozást, az erről szóló határozat kézbesítésére intézkedtek - olvasható a rendőrség honlapján. Mint arról korábban beszámoltunk a 64 éves férfi még április végén kormánykritikus véleményt fogalmazott meg a Facebookon, emiatt kedden előállították.

A TASZ arról számolt be, hogy az egyik ügyfelének azért kellett a szombathelyi bíróságon megjelennie, mert az egyik ismerőse posztja alatt azt írta Radnóti Ákos fideszes győri alpolgármesterrel kapcsolatban, hogy

„hagyd, ne foglalkozz vele, ez egy fasz”.

Ezután Radnóti Ákos ügyvédje, a Borkai-orgia miatt emlékezetes adriai hajóút másik főszereplője, dr. Rákosfalvy Zoltán feljelentést tett az alpolgármester képviseletében. B. Zoltánt tanúként hallgatták ki a rendőrségen.

A Borkai-botrányban érintett ügyvéd a belügynek is dolgozott

Nagyot bukni csak nagyon magasról lehet. A Borkai-botrányban érintett ügyvédnek, Rákosfalvy Zoltánnak igencsak szerteágazó kapcsolatrendszere lehetett, a NER-en belüli beágyazottságát bizonyítják azok a hírek, melyek egymás után tárják fel jogi megbízatásait.

"Azt se tudtam, sírjak vagy nevessek, amikor megtudtam, miről van szó. Mondtam a rendőrnőnek, hogy nem értem, mit keresek itt egyáltalán. Megkérdezte, hogy azt a hozzászólást én írtam oda? Erre azt válaszoltam, hogy igen, én – ott van mellette a fejem, most mit vitatkozzak? De ha tudom, hogy emiatt én vádlott leszek, akkor nem mondok semmit"

- idézi a TASZ a férfit. 

Az ügy azért került a szombathelyi bíróságra, mert a győri elfogultságot jelentett be. A beszá,moló szerint aznap három hasonló ügye is volt Radnótinak. A TASZ ügyvédje az első fokú tárgyaláson azzal érvelt az alaptéma közügy, és ezzel kapcsolatban a kritikát – a felfokozott kampányidőszakban különösen – Radnóti Ákosnak tűrnie kell.

A bíró ezzel nem értett egyet és három év próbára bocsátotta Zoltánt.

" Egyszerűen nem hiszem el, hogy Radnóti Ákos az én ismerősöm oldalán a kommenteket nézegeti. Nincs jobb dolga, minthogy ilyen pitiáner szar dolgokkal foglalkozzon? Azt is mondta, hogy ő egy csomó ilyen eset fölött szemet hunyt! Mindjárt sírok, ilyen isteni nagyságokban van ő, hogy megbocsájthatna nekem, mint halandónak?"

- foglalta össze a komment miatt bajba került férfi.