Gyakorlatilag saját cégét bízta meg a közétkeztetéssel a Jakab Pétert faszszopózó fideszes képviselő

Gyakorlatilag saját cégét bízta meg a közétkeztetéssel a Jakab Pétert faszszopózó fideszes képviselő

Lemondatnák a helyi civilek Remete Józsefet, aki azzal került be az országos hírekbe, hogy "faszszopo idiotának" nevezte Jakab Pétert, a Jobbik frakcióvezetőjét a Facebookon. A sümegi önkormányzat fideszes képviselőjét nemcsak azért menesztenék, mert szégyent hozott saját városára. Kiderült, hogy a gazdasági bizottság elnökeként annak a Remete Kft.-nek az ügyvezetője, amelyre az önkormányzat több tíz millióért rábízta a helyi iskolák, óvoda, és szociális intézményeinek a közétkeztetését.

Remete József az ügyvezetője annak a Remete Kft.-nek, amely 2020-ban 50 millió forintért végezheti a helyi közétkeztetést - derítette ki a helyi civileket tömörítő Élhetőbb Városért Egyesület. A település fideszes többségű önkormányzata bízta meg a mosdatlan szájú képviselőt, aki a

gazdasági bizottság elnöki tisztségét is betölti. 

A Remete Kft. a 2018-as beszámoló alapján 171 millió forint árbevételt ért el, de csak másfél millió forint nyereséget termelt. 29 alkalmazott mellett egy tulajdonosa és egy vezetője van, Remete József.

Lemondatnák a helyiek

A szerződésről író Élhetőbb Városért Egyesület eltávolítaná a közéletből a Sümegre szégyent hozó Remete Józsefet, ennek érdekében

aláírásgyűjtésbe kezdtek.

A szervezet szerint a Jobbik-frakcióvezetővel kapcsolatos megnyilvánulása miatt és a gyakorlatilag önmagával megbízás kötése miatt méltatlanná vált arra, hogy a település önkormányzatában dolgozzon.

Remete december végén, Jakab Péter Facebook-oldalán írta azt a jobbikos politikus vlogjáról szóló bejegyzés alá, hogy

"Egy igazi faszszopo vagy, idióta."

Remete nem reagált a káromkodással kapcsolatos kérdésekre, az egyesület szerint szabályosan bujkál a városban.

"A Fidesz politikája olyan lent, mint amilyen fent. Ahol Bayer Zsolt a trágárságaiért lovagkeresztet kaphat, ott nem csodálkozhatunk azon, hogy önkormányzati szinten is ugyanezt a politikai stílust honosítják meg a fideszesek"

- mondta korábban az Alfahírnek Jakab Péter. 

Bár a gyalázkodást azóta még a KDNP országgyűlési képviselője, Nacsa Lőrinc is elítélte, egyre több jel utal arra, hogy az értelmiségi rétegét elvesztett, hatalomhoz ragaszkodó kormánypártoknál ilyen stílust kell megszokni a jövőben.