Répássy 7 milliós tartozással lépett le a Parlamentből, de már milliomosként ült be Völner helyére

Répássy 7 milliós tartozással lépett le a Parlamentből, de már milliomosként ült be Völner helyére

Ha hiszik, ha nem, nem mindenkinek jön be az országgyűlési képviselőség sem. Répássy Róbert, úgy tűnik, ebbe a kategóriába tartozik. Varga Judit bizalmasa, Völner Pál látványos bukása után frissen kinevezett államtitkár vagyonnyilatkozata ugyanis most már nyilvánossá vált, és a dokumentumok tanulsága szerint

a fideszes politikusnak jobban ment a sora az Országháztól távol. 

Répássy Róbert az előző ciklusban ült a Fidesz frakciójában, illetve 2015-ig igazságügyi államtitkár is volt. Az utolsó vagyonnyilatkozata 2018. május 8-án lett aláírva. Ebben szerepelt egy 108 és egy 51 négyzetméteres lakás feles tulajdona, egy 1.6-os Opel Astra (2015-ben vásárolta), valamint 7 millió forint banki tartozás.

Megtakarítania semmit sem sikerült a parlamenti évek során

- a Répássy Róbert Ügyvédi Irodában pedig szüneteltette a foglalkozását. 

Nem tűnt túl rózsásnak a helyzete!

De lám, alig telt el négy év, 2022. január 5-én már egy sokkal vastagabb Répássy Róbertet köszönthetünk az Országgyűlésben. A politikai felsővezetőként tett vagyonnyilatkozata szerint továbbra is a két miskolci lakás fele van a nevén, de már egy Opel Insignia E2 típusú autója van (amit 2020-ban vett), illetve takarékbetétben 1.137.380 forint megtakarítása fial, 11,7 millió forintja van a bankban, valamint kihelyezett további 3,6 millió forintot, amit visszakövetelhet. Emellett már csak 6 millió forinttal tartozik a banknak. 

Kipottyant a Parlamentből a fideszes, de Orbánék nem hagyták az út szélén

Három és fél millió forintot söpörhet be Répássy Róbert ügyvédi irodája, ugyanis ő intézte az Andrássy út 70. alatti ingatlan adásvételének jogi ügyeit. Az ingatlant egy értékbecslő tavaly 1,7 milliárdra értékelte, a magyar állam mégis 3 milliárdot fizetett érte. Répássy Róbert saját ügyvédi irodája nevében intézte az Andrássy út 70.

Azt azért nem árt tudni, hogy az elmúlt időszakban Répássy Róbert ügyvédi irodáját a Miniszterelnökség is foglalkoztatta, illetve Völnert váltó politikus igazgatósági taggá avanzsált a Szerencsejáték Zrt.-nél, valamint a MÁV felügyelőbizottságában is szintén kapott egy helyet. 

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/-8f_n7SEdMU.jpg?itok=46uj0sdX","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=-8f_n7SEdMU&t=51s","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Amúgy legutóbb Érden úgy menekítették ki Varga Juditot egy kampányrendezvényről az N1TV és az Alfahír stábja elől, hogy Répássy Róbert felvállalta a kamerák "össztüzét", bár arra ő sem válaszolt, Völner Pál miért nem ül előzetes letartóztatásban. 

Emlékezetes, Völner Pál vagyonnyilatkozatából az derült ki, hogy parlamenti munkássága alatt neki is 7 millióval csökkent a megtakarítása.