Roger Waters szerint Trump épp úgy jut majd hatalomra, mint Hitler

A zenész szerint a milliárdos "totalitárius rendőrállamot" fog kreálni az Egyesült Államokból.

Roger Waters egy rádióinterjúban fejtette ki nem túl hízelgő véleményét Donald Trumpról:

"A '30-as évek Németországában alattomos volt, amikor jött a nemzetiszocializmus. A 'nemzeti-trumpizmus' kevésbé tűnik alattomosnak, de épp olyan veszélyesnek látszik."

A zenész szerint Trump "totalitárius rendőrállamot" fog létrehozni, amiben majd "bűnbakká teszik az etnikai kisebbségeket, ahogy Hitler tette a zsidókkal".

"Az állam átvételének módja (...) mindig ugyanaz: a 'mások' ellenségként való azonosítása. Trump esetében ezek a kínaiak, a mexikóiak és az iszlám - mindegy is ki az"

- mondta Waters.

Attenborough: Trumpot "esetleg lelőhetnénk", a Brexit "populizmus"

A neves természettudós a Breitbart összefoglalója szerint így kommentálta Donald Trump klímaváltozással kapcsolatos szkepticizmusát:"(Külföldiként) van beleszólásunk az amerikai választásra, vagy befolyásunk rá? Persze, hogy nincs. Esetleg lelőhetnénk... (mármint Trumpot - a szerk.) nem rossz ötlet."Az interjút készítő újságíró ugyanakkor nem győzte hangsúlyozni, hogy a megjegyzés tréfálkozó modorban hangzott el, és nem kell komolyan venni.

A Pink Floyd alapító tagja szerint Amerika épp olyan gazdasági mocsár felé tart, mint ami kirobbantotta az első világháborút és végső soron ahhoz vezetett, hogy "elvették az emberek alkotmányos jogait".

"Az Államokban most mindenki életszínvonala szabadesésszerűen zuhan, az alkotmányban (...) rögzített jogaitok pedig sorra apadnak (...)"

- tette hozzá.

Roger Waters nem most szállt bele először Trumpba: múlt hónapban a Desert Trip fesztiválon hatalmas fényshowval alázta a milliárdost.

Trump ismét az élre tör, nem is akárhogyan

Hillary Clinton jelenleg 42,4 százalékon áll az országos népszerűségi versenyben, 5,4 százalékponttal lemaradva Donald Trump mögött, aki 47,8 százalékkal átvette a vezetést. A múlt héthez képest ez kiemelkedő előretörésnek számít, míg Hillary 3 pontos zuhanása váratlanul érte a politikai szakértőket. Ennek ellenére a választók túlnyomó többsége, 54,2 százaléka úgy gondolja: a demokrata jelölt lesz az Egyesült Államok új elnöke.