Róna Péter: Az EU-s pénzeknek szerinted sem a haverokhoz, hanem az önkormányzatokhoz kell eljutniuk?

Róna Péter: Az EU-s pénzeknek szerinted sem a haverokhoz, hanem az önkormányzatokhoz kell eljutniuk?

A NER oligarcháinak közpénzből való felhizlalása helyett a magyar települések helyi támogatását kínálja a Jobbik független EP-listavezetője.

Az uniós forrásoknak szerinted sem a haverok zsebébe, hanem közvetlenül az önkormányzatokhoz kell eljutniuk?

– teszi fel kérdését Róna Péter szerdai bejegyzésében, utalva a NER oligarcháinak közpénzből való felhizlalására.

A Jobbik-Konzervatívok pártfüggetlen EP-listavezetője rögtön meg is válaszolta ezt a Facebookon megjelent posztjában: aki egyetért ezzel, az szavazzon június 9-én a 8-as listára, vagyis a Jobbikéra.

Róna tehát az Orbán-kormányhoz, illetve a Fidesz-közeli nagyvállalkozók helyett a magyarországi települések helyi támogatásának koncepcióját kínálja a választóknak.

"Vissza kell állítani a kifosztott és kivéreztetett önkormányzatok autonómiáját, független cselekvőképességét, el kell érni, hogy közvetlenül pályázhassanak az EU-s forrásokra, mert ez a kormány nem fog több pénzt kapni az EU-tól"

– érvelt az oxfordi közgazdászprofesszor.

Az elmúlt hetekben intenzíven országot járó Róna Péter öt pontban foglalta össze legfontosabb célkitűzéseit, melyek közül kiemelten az elszegényedést, az elvándorlást, a falvak kiürülését és a családok szétszakadását is megfékezné.

A konzervatív párt európai parlamenti listavezetője szerint az első és legfontosabb feladat – amiben a magyarok elsöprő többsége egyetért –, hogy tartsuk hazánkat az Európai Unióban, és tartsuk Kínát és Oroszországot hazánkon és az Európai Unión kívül.

(Címlapkép: Róna Péter Szombathelyen - Béli Balázs/Alfahír)