Róna Péter is várja a köztévés vitára Deutschot és Magyart is

Róna Péter is várja a köztévés vitára Deutschot és Magyart is

A Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője elmondta, örömmel vállalja a köztelevízió szervezte vitát, emellett reményét fejezte ki, hogy az eddigi vitákon részt nem vevő Deutsch Tamás és Magyar Péter is ott lesz a műsorban, ahol a delegáltak ütköztetik majd álláspontjaikat.

Róna Péter, a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője folytatta országjárását. Ezúttal a közgazdászprofesszor Kiskunhalasra látogatott, és megragadta az alkalmat, hogy elmondja az Alfahírnek, hogy

politikai riválisaival örömmel vállalja a köztévé szervezete élő választási vitát.

Mint fogalmazott:

„Remélem, hogy Deutsch Tamás és Magyar Péter is tiszteletét teszi a vitán, ugyanis csak úgy lehet az érveket komolyan ütköztetni, ha mindegyik listavezető vállalja a vitát”

– jelentette ki lapunknak Róna Péter.

A Jobbik támogatta pártfüggetlen professzor hozzátette, a célja továbbra is az, hogy európai parlamenti képviselőként többek között azért dolgozzon, hogy az uniós források közvetlenül az önkormányzatokhoz kerüljenek.

Ezt később Facebookon közzétett videójában is megerősítette.

Mint emlékezetes, az EP-listavezetők érveinek ütköztetésével összefüggésben korábban Dobrev Klára és Magyar Péter legutóbb komoly facebookos vitába keveredett egymással a közösségi oldalakon. Ezután ultimátumot adtak az MTVA-nak, erre pedig a köztelevízió úgy reagált, hogy minden induló pártot meghív egy élő tévévitára. A részleteket azonban még homály fedi.

Az egész történet egyébként a Tisza Párt arca által kezdeményezett, Orbánt és Gyurcsányt is meginvitáló hármas vita kérdésével indult.

(Címlapkép: Róna Péter - Béli Balázs/Alfahír)