Russell Crowe a lángokkal küzdő Ausztráliából üzent a Golden Globe-díjátadóra

Russell Crowe a lángokkal küzdő Ausztráliából üzent a Golden Globe-díjátadóra

Az ausztrál színész szerint az országát sújtó tragédia a klímaváltozásnak is köszönhető.

Az Ausztráliában pusztító bozóttűz miatt nem vett részt a vasárnap esti Golden Globe-díjátadón Russell Crowe ausztrál színész, aki így nem tudta ott átvenni A legharsányabb hang (The Loudest Voice) című minisorozatban nyújtott szerepéért kapott díjat.

Üzenetében - amit Jennifer Aniston tolmácsolt - a klímaváltozás valós fenyegetésére hívta fel a figyelmet, amelynek az Ausztráliában kibontakozó tragédia is köszönhető, ezért jelenleg a családját védi a szülőhazájában.

 

Crowe szerint a tudományra építve a megújuló energia felé kell fordulnunk, tisztelni a bolygónkat, amiért egy egyedi és lenyűgöző hely.

 

Crowe nemrégiben egy videót töltött fel az Instagram-oldalára, melyből kiderült, hogy már nála van a Golden Globe-díj, amit megköszönt. Azt is megmutatta, hogy a szobrocskájának már helyet talált a tűzoltásra kész teherautójában.

 

 

Ausztráliában épp gladiátorként küzdenek a lángok ellen, miközben 50 fokot közelítő 80 éves hőségrekordok dőltek meg.

Földi pokollá vált Ausztrália

„Ez Ausztrália egyik legnagyobb problémája: hogy a nyári szezon egyet jelent a bozóttűz szezonnal" -kezdi a hírekre reagálva a lassan egy éve a kontinensországban élő Zsófi, aki szerencsésnek mondhatja magát, hiszen párjával a kevésbé veszélyeztetett nyugati parton fekvő Perthben dolgoznak, ám épp január első hetére tervezték, hogy átlátogatnak a keleti part nagyvárosaiba.