Sajnálkozását fejezte ki a fideszes Fenyvesi Zoltán, amiért hazudott a jobbikos Rig Lajosról

Sajnálkozását fejezte ki a fideszes Fenyvesi Zoltán, amiért hazudott a jobbikos Rig Lajosról

Fenyvesi azért vádaskodott, mert valaki átirányíotta a webcímét Rig honlapjára. Ennek per lett a vége, amit elbukott, ezért a pénzbüntetés mellett bocsánatot is kellett kérnie.

Még 2021 októberében valószínúleg hekkertámadás érte a Fidesz akkori, Veszprém megyei képviselője, Fenyvesi Zoltán azóta már megszűnt honlapját (https://www.fenyvesizoltan.hu). Amint azt az Alfahír is észrevette, a webcím a jobbikos Rig Lajos oldalára irányította át az olvasót.

Fenyvesi első felindulásában jogi következményekkel fenyegetőzött akkor.

Hirtelen felindulásból írt facebook posztjában egészen addig elment, hogy baloldalisággal vádolja a konzervatív, ellenzéki pártot. A webcím ellopásával, neve felhasználásával vádolta a Jobbik-Konzervatívok politikusát. "Etikus egy képviselőtárs nevét felhasználni és akár törvénysértést is kockáztatni, képviselő úr?" – írta Fenyvesi.

A fideszes húzta a rövidebbet: a bíróság kimondta, hazudott a jobbikos képviselőről.

Az alaptalan vádaskodásnak valóban per lett a vége, azonban a fideszes Fenyvesi Zoltán volt az alperes: a Jobbik-Konzervatívok beperelte az alaptalanul vádaskodó kormánypárti politikust. A Győri Ítélőtábla jogerős ítéletben arra kötelezte Fenyvesit, hogy a hazugságok miatt levélben fejezze ki a sajnálkozását, és fizessen meg közel félmilliós sérelemdíjat és a perköltséget a konzervatív ellenzéki pártnak.

Fenyvesi Zoltán az ítéletnek megfelelően most sajnálkozását fejezte ki a Jobbiknak:

A bírósági meghagyásban megállapított jogsértés okán, amely szerint: alperes megsértette a felperes jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy 2021. október 19-én közétett Facebook-bejegyzésében valótlanul állította felperesről, hogy az hozzáférést szerzett az alperes hivatalos honlapja webcíméhez és azt átirányította Rig Lajos jobbikos országgyűlési képviselő oldalára, sajnálatomat fejezem ki.

– írta a fideszes.

Fenyvesi semmittevését nem tolerálta a kormánypárt, így végül Navraics Tibort indították helyette, őt pedig a balatonfüredi tankerületi központ élére buktatták.

(Címlapkép: Fenyves Zoltán/facebook)