Néhány év alatt kész ingatlanbirodalmat épített a Völner-ügy kulcsfigurája

Néhány év alatt kész ingatlanbirodalmat épített a Völner-ügy kulcsfigurája

Néhány év alatt legalább húsz ingatlant vásárolt Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke, többek között a budai Várban, Erzsébetvárosban és a XII. kerületben, de volt üdülője Siófokon is. Az ingatlanok egy része ráadásul önkormányzatoktól került hozzá - értesült az rtl.hu. Letartóztatása után azonban a tulajdonában lévő ingatlanokat többnyire zár alá vették a hatóságok.

Schadl György 2016 és 2020 vége között legalább tizenkilenc lakást, üzlethelyiséget, telket vagy pincét vásárolt meg, ráadásul ezek közül kilenc önkormányzati tulajdonból került hozzá, míg egy huszadik ingatlan szintén a nevén volt, ezt még 2013-ban vásárolta. Több lakást a feleségével, Schadl-Baranyai Helgával közösen szerzett meg a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke. 

Völner-ügy: a lehallgatások szerint Schadl futószalagon intézhette az ország egyetemein az elcsalt vizsgákat

Nem egyszer, nem kétszer, és nem is egy egyetemen, hanem többön is vizsgákat csalhattak el annak érdekében, hogy barátok, rokonok, vagy kormányzati, kormánypárti szereplők sikeres vizsgákat tegyenek egyetemi jogászképzésük alatt - derül ki a "Schadl-Völner ügy" nyomozati anyagaiból, amiket a 444 mutatott be.

A legértékesebb ingatlan a Várnegyedben található a Dísz téren, azonban az erzsébetvárosi ingatlanokért is összesen 225 millió forintot fizetett az önkormányzatnak. Oláh Lajos, a körzet DK-s országgyűlési képviselője szerint a lakások eladásáról még az előző fideszes városvezetés döntött 2019 augusztusában az önkormányzati választások előtt. A kerület mostani ellenzéki vezetése feljelentést tett a rendőrségen, jelenleg is zajlik a nyomozás.

Schadl a földhivatali papírok szerint nagyobb összegű hitelt is felvett, összesen 235 millió forintnyi jelzálogot jegyeztetett be egy érdi, valamint egy Városmajor utcai ingatlanra az FHB Bank.