A fideszes polgármester inkább megsarcolja a saját városát, de engedelmeskedik az orbáni elvárásnak

Azért ez már tényleg túlzás!

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje portálunknak elmondta, szerdán a fideszes többség támogatásával átment az a Schmidt Csaba polgármester által jegyzett rendelet, amely adókötelessé tenné a városban elhelyezett reklámhordozókat 2018. január 1-től.

Az éves adóteher maximális mértékű: négyzetméterenként 12 ezer forint. Ez azt jelenti, hogy egy óriásplakát után akár 144.000 forintot is fizetnie kell a plakáthely tulajdonosainak.

Tatabányán azonban sok társasház próbált úgy pluszbevételhez jutni, hogy a homlokzatára felszerelt hirdetési felületeket, így most nekik a polgármester ötlete nyomán adózniuk kell – s mindezt azért, mert a Fidesz most gazdaságilag próbálja ellehetetleníteni, hogy a legerősebb ellenzéki párt politikai hirdetései megjelenjenek a nyilvánosság előtt.

Boda Bánk László hangsúlyozta, hogy ezekkel a feltételekkel a bérleti díjból befolyó bevételeknek akár több mint a felét is elvenné a tulajdonosoktól az önkormányzat - ami ilyenformán nem szimplán egy újabb adó kivetése, ez a lakosság megsarcolása.

Ugyanakkor - tette hozzá a Jobbik önkormányzati képviselője - Schmidt Csabáék még ilyen áron is teljesíteni kívánták a kormányzati elvárást.

Ez már egészen félelmetes: azért sújtják újabb adóval a lakosságot, hogy a Jobbik ne plakátoljon

A településkép védelméről szóló törvény módosítására hivatkozva Schmidt Csaba (Fidesz) előterjesztése alapján Tatabánya is adókötelessé tenné a városban elhelyezett reklámhordozókat 2018. január 1-től. Úgy néz ki, új frontot nyitott a kormánypárt a plakátháborúban, illetőleg a legerősebb ellenzéki párt elhallgattatása érdekében.Eddig példátlan módon, Szombathelyen már megszövegeztek egy önkormányzati rendeletet, amelyet jövő csütörtökön tárgyal majd a képviselő-testület.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Fidesz Jobbik ellen vívott háborújában nemcsak a politikusaik által vezetett önkormányzatokat használják fel (Szombathelyen a reklámhordozók adójáról holnap szavaznak majd), hanem a korábbi fideszes politikus, Domokos László által vezetett Állami Számvevőszéket, valamint a szintén egykori fideszes képviselő, Polt Péter irányítása alatt álló ügyészséget is bevetették a legerősebb ellenzéki párt elhallgattatása érdekében.