Nem a családja, hanem a tagság nem engedte elindulni Simonkát?

Nem a családja, hanem a tagság nem engedte elindulni Simonkát?

A dél-békési Fidesz-csoportok döntő többsége nem Simonka Györgyöt javasolta képviselő-jelöltnek az idei országgyűlési választásra. Így az a nemrégiben kiadott Simonka-közlemény, hogy a családja kérésére lépett vissza, erős fenntartással kezelendő - írja a Magyar Narancs.

A portál szerint a Dél-Békésben működő 14 Fidesz-csoportból 12 nem Simonkát javasolta, hogy a 2022-es tavaszi országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje legyen - állítja több forrás is a Magyar Narancsnak. Ez viszont cáfolja azt a közleményt, amelyet még Simonka adott ki tavaly decemberben, amely szerint a családja kérésének is engedve lépett vissza a jelöltségtől. 

Simonka és társai ellen korábban bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indítottak büntetőeljárást. 

A megyei Fidesz-szervezetek közül 9 csoport Erdős Norbertet, az agrártárca államtitkárát, kettő Simonka Györgyöt, míg egy Oravecz Nórát, Simonka emberét javasolta.

A Magyar Narancs informátora szerint mielőtt még a családjára hivatkozott volna Simonka, már a tagság leváltotta. 

A kormánypárt itteni tagjai egyértelműen változást, s ezzel együtt személycserét akartak.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}