Sok a jelentkező, és már 160 centis magasságot várnak el a munkába álló filippínó vendégmunkásoktól

Sok a jelentkező, és már 160 centis magasságot várnak el a munkába álló filippínó vendégmunkásoktól

Egyre több vendégmunkást toboroznak Magyarországra, az egyik közvetítő cég még a testmagasságban is elvárást támasztott egy női álláshoz.

Az utóbbi időszakban megszaporodott a magyarországi álláshirdetések száma a Fülöp-szigeteki Peridot munkaerő-közvetítő közösségi oldalán – szúrta ki a Vg.hu.

A Peridot International Resources Inc. 2001 óta toboroz filippínó vendégmunkásokat többek között Kanadába, Dubajba, az Egyesült Államokba és Magyarországra is.

A privát munkaerő-közvetítő ügynökség hirdetései közül az egyik, január 7-i álláshirdetésében kizárólag női munkaerőt keresnek. A meghirdetett pozíció betöltésére képzett munkaerőt várnak. Feltételei között szerepel, hogy a munkavállaló rendelkezzen érettségivel, szakmai tapasztalattal, kiemelten az autóipar területén, jó kommunikációs képességgel, és

emellett minimum 160 centiméter magasnak kell lennie.

A toborzóiroda szóban forgó Facebook-bejegyzésére mostanra már 6,5 ezer reakció érkezett, és a hozzászólásokban több külföldi is jelezte, hogy érdekli őket az említett álláslehetőség.

Az economx.hu megjegyzi, hogy a szintén ázsiai migránsmunkások közvetítésével foglalkozó Terendo korábban úgy nyilatkozott, olyan nehézzé vált a tartós munkanélküliség mellett hazai munkaerőt találni, hogy sok helyen ezért le is álltak a magyar munkaerő közvetítésével. A szakértők úgy látják, hogy a Fülöp-szigeteki, valamint az indiai munkaerő a legmegbízhatóbb, de a filippínók akár több mint 1 millió forintba is kerülhetnek. Mégis időnként kiszorítják a magyar munkavállalókat.

Ismert, egyre nagyobb népszerűségnek örvend Magyarország a Fülöp-szigeteki munkavállalók körében, miután ezt a folyamatot az Orbán-kormány gőzerővel támogatja.

Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár nemrég bruttóban árulta el a pontos számukat, eszerint jelenleg több mint 10 ezren dolgoznak hazánkban, és ez azt is jelenti, hogy 2022-höz képest a számuk megháromszorozódott a tavalyi évben. Összesen pedig

nagyságrendileg már 120 ezer migránsmunkás van az országban a fideszes politikus elmondása alapján.

Pár hónapja a Jobbik-Konzervatívok aláírásgyűjtést indított a vendégmunkások hazánkba történő tömeges betelepítése ellen. Céljuk, hogy megvédjék a magyar munkahelyeket az olcsó, ázsiai migránsmunkásokkal szemben. A Jobbik petícióját a STOPmigránsmunkások.hu-n lehet támogatni.

(Címlapkép: Vendégmunkások a Maglódi úton - N1TV)