A rezsiárak miatt elmaradhat a tavaszi szünet a Semmelweis Egyetemen

A rezsiárak miatt elmaradhat a tavaszi szünet a Semmelweis Egyetemen

Mint arról kedden beszámoltunk, úgy tűnik, a kormány rezsiemelésének eredményeképp nem csupán egyes közoktatási intézmények, de már egyetemek is alternatív megoldásokra kényszerülnek, hogy spórolni tudjanak a téli fűtési szezonban. Mint kiderült, az ELTE-n az őszi szünetet december 12. és 17. közt tartják majd meg.

Az ELTE is megsínyli a rezsiemelést: decemberben lesz az őszi szünet

Úgy tűnik, a kormány rezsiemelésének eredményeképp nem csupán egyes közoktatási intézmények, de már egyetemek is alternatív megoldásokra kényszerülnek, hogy spórolni tudjanak a téli fűtési szezonban. Az Index ugyanis arról ír, hogy az őszi szünetet december 12. és 17. közt tartják majd meg az ELTE-n.

A Telex kérdésére most a Semmelweis Egyetem közölte, hogy a rezsiárak emelkedése miatt elmaradhat a tavaszi szünet. Ha ez megtörténik, akkor decemberben a két ünnep között oktatási szünet lesz az intézményben. Az őszi szorgalmi időszak változatlanul zajlik majd.

A Semmelweis Egyetem azt írta:

„A Semmelweis Egyetemen az őszi szorgalmi időszak a tanév rendjében meghirdetett módon zajlik, és az egyetem jelenleg nem készül átállni az online oktatásra sem. Azonban tárgyalások folynak arról, hogy az energiavészhelyzetre tekintettel a 2023.04.03. és 2023. 04.10. közötti időszakra tervezett tavaszi szünet elmaradjon, de ebben az esetben – a szokásoktól eltérő módon -, 2022 decemberében, a két ünnep között, oktatási szünetet rendelnek el az intézményben. A fenntartási költségek változása nem befolyásolja az egyetemhez kötött egészségügyi közellátást, diagnosztikus és gyógyító tevékenységet”.