Nem lesznek a magyar stadionokból tömeges oltási központok

Nem lesznek a magyar stadionokból tömeges oltási központok
Az Egyesült Államok kormányzata élni kíván a National Football League, az NFL – a legnagyobb amerikaifutball-szövetség – ajánlatával, és a szervezet összes stadionját tömeges oltási helyként fogja használni

- adta hírül az MTI február 8-án, hozzátéve, hogy már addig is folyt a koronavírus elleni immunizálás az NFL 7 stadionjában. 

Ezzel kapcsolatban kérdezte Vadai Ágnes (DK) a kormányzatot arról, hogy be lehetne állítani tömeges oltási helyeknek a magyarországi "közpénzből felhúzott és túlárazott" stadionokat. 

Nos, Orbán Balázs államtitkár továbbra is érintetlenül hagyná a stadionokat. Ugyanakkor az indoka kissé meglepő. Azt írta ugyanis, hogy

"a kórházak, szakrendelők és háziorvosok kapacitása tehát elegendő, így nincs szükség arra, hogy az oltáshoz szükséges humán és eszköz infrastruktúrát sportcsarnokokba mozgassuk".

A valóság azonban más képet mutat. 

Pont a tegnapi nap során közöltünk egy összeállítást arról, hogy a frontvonalban harcoló háziorvosok hogyan látják a kormányzat oltási programját - amennyiben úgy vesszük, hogy az létezik. 

Az oltás beadásának kizárólagos felelőssége a háziorvosokat terheli

Múlt hét kedd este háromnegyed hatkor kezdtem el otthonról telefonálni, fél tízre végeztem. Aznap jött meg fél négykor a levél, hogy tervezzük meg az oltást 54 emberre. Mondtam az asszisztensemnek, hogy akkor most 27-et én, 27-et pedig ő hív fel közülük.

"Múlt hét kedd este háromnegyed hatkor kezdtem el otthonról telefonálni, fél tízre végeztem. Aznap jött meg fél négykor a levél, hogy tervezzük meg az oltást 54 emberre. Mondtam az asszisztensemnek, hogy akkor most 27-et én, 27-et pedig ő hív fel közülük. Teljesen kiakadtam a szervezésen és a határidőkön"

- panaszolta például lapunknak egy kimerült Veszprém megyei háziorvos, akinek rendelője egyike annak az oltóponttá kijelölt 5000 intézetnek, akik minden eddiginél nehezebb feladatot kaptak a kormánytól az oltási program felgyorsítsa érdekében.