Covid-tesztelőt nyitott Tapolcán a sümegi fideszes polgármester hamis érettségivel lebukott élettársa

Covid-tesztelőt nyitott Tapolcán a sümegi fideszes polgármester hamis érettségivel lebukott élettársa

Salud-Center Kft. néven egyszemélyes, hárommillió forint törzstőkéjű vállalkozást alapított Sümeg fideszes polgármesterének élettársa, Szabó Krisztina, akinek a Sümegi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ tavi több mint 2 millió forintos fizetést jelentő vezetői posztjáról azt követően kellett távoznia, hogy kiderült, hamis az érettségije.

Elkobozzák a sümegi fideszes polgármester élettársának hamis érettségijét

A Pécsi Járásbíróság december 14-én megtartott tárgyalásán kimondta, hogy Végh László sümegi fideszes polgármester élettársának hamis érettségijét el kell kobozni - számolt be róla a Magyar Narancs. A bíróság idén áprilisban egyszer már elkobozta a hamis érettségit, azonban Szabó Krisztina ezt a döntést májusban megfellebezte.

Az Opten céginformációs rendszerének adatai szerint Szabó a céget november 17-én alapította, Németh Szabolcs, a sümegi civilek aktivistája pedig Facebook-bejegyzésében arra emlékeztet, a bíróság a nő egészségügyi diplomájának alapjául szolgáló érettségit december 14-én kobozta el jogerősen.

A cégadatok szerint a vállalkozás fő tevékenysége egyéb humán-egészségügyi ellátás, de számos más egészségügyi szolgáltatás mellett felbukkan a tevékenységi körök között fodrászat, szépségápolás, temetkezés, mosás, tisztítás, takarítás, kiadói tevékenység, piac- és közvélemény-kutatás, valamint vendéglátás is.

A Salud-Center Kft. székhelye megegyezik Szabó tapolcai lakcímével, míg telephelye az az ugyancsak tapolcai cím, ahová Szabó tavaly februárban Padányi Alapítvány nevű civil szervezetét is bejegyeztette. Ennek az alapítványnak a kuratóriumi elnöke ő maga, míg kurátora az ügyvédi tevékenységét a kamara honlapjának tanúsága szerint szüneteltető Zámbó Gábor, valamint Szijártó László atya, a Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatója. Az alapítvány céljai a bejegyző végzés alapján: „Jogi és szociális tanácsadás. Kulturális és sportélet fejlesztésének elősegítése. Közösségi élet fellendítése. Tájékoztatás a közérdeklődére számot tartó eseményekről, illetve ezzel kapcsolatosan egyes vélemények közlésének lehetővé tétele. Tudományos tevékenység, kutatás végzése és elősegítése. Szellemi és kulturális értékek, hagyományok feltárása, összegyűjtése. Katolikus értékrend közvetítése. Ifjúsági nevelés támogatása.”

Az alapítvány egyébként valóban működik és karitatív célokat szolgál. Neve viszont megtévesztésig hasonlít a veszprémi Padányi Katolikus Iskola alapítványának, a Padányi Schola Alapítványnak a nevére, mely az ott tanuló diákok tanulmányait hivatott támogatni.

Járványhiénák

„Járványhiénák!” – így reagált a Facebookon Rig Lajos, a térség jobbikos képviselője, egyben önkéntes mentőápoló Szabó Krisztina legújabb üzletére. Az ellenzéki politikus kifejti,

rendkívül irritáló, hogy a Fidesz mindennel nyerészkedik, ami a coviddal kapcsolatos.

Emlékeztet, egy PCR-teszt közel 20 ezer forint, ahogy drágák a gyorstesztek és az antitestvizsgálatok is. „Lenyúltak csomó pénzt a túlárazott és használhatatlan lélegeztető gépek, a tesztek, oltások kapcsán és sorra jönnek létre a fizetős magán tesztelő pontok” – teszi hozzá.

Milyen jó biznisz ez a járvány, igaz?

– zárja posztját az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje.