A fideszes Szabó Tünde már arra sem volt képes, hogy egy fotó erejéig elutazzon a nyíregyházi körzetébe

A fideszes Szabó Tünde már arra sem volt képes, hogy egy fotó erejéig elutazzon a nyíregyházi körzetébe

Nyíregyházán rendezik január végén és február elején az U18-as és az U20-as, míg február végén a felnőtt fedett pályás Atlétikai Magyar Bajnokságot. Ennek örömére Szabó Tünde, a választókerület fideszes országgyűlési képviselője egy bejegyzéssel jelentkezett a közösségi oldalán, azonban a dolog szépséghibája, hogy egy augusztusi fotóval tette mindezt, nem látogatott el személyesen a városba. Ez kevésbé lehet meglepő azok után, hogy Szabó valójában nem is a településen, hanem Budán lakik, így leggyakrabban csak szalagokat átvágni jár a választókerületbe az EMMI sportért felelős államtitkára.

Ennek megfelelően a képviselő gyermekei sem a helyi iskolába járnak, hanem egy nagyon drága (több millió forintos éves tandíjjal rendelkező) budai magániskolába (SEK Budapest International School), ahogy arról 2018-ban beszámoltunk. Amint ez kiderült a nyilvánosság számára, akkor csak annyit volt képes erre mondani Szabó, hogy ez az ő magánügye, senkinek nincs köze hozzá.

A parlamenti felszólalási alapján se az látszik, hogy érdekelnék őt a nyíregyháziak problémái: 2021-ben mindössze négyszer szólalt fel az Országgyűlésben, de ebből egyszer sem a helyben élők érdekében kért szót. Amikor Nyíregyháza szóba került, akkor csak papírból felolvasta a kormányzati propagandát, a valódi, helyieket érintő problémákról nem beszélt (például a bérlakások hiányáról vagy tisztességes bért kínáló munkahelyek megteremtéséről). 

Lengyel Máté, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje a választókerületben az Alfahírnek elmondta, hogy a budai villából nem lehet látni a nyíregyházi emberek mindennapi problémáit, ezért valódi képviseletre van szükség 2022 áprilisa után. Ő maga a városban él és a megválasztása esetén is ott tervezi a jövőjét, mert csak így lehet egy választókerületet valóban képviselni az Országházban.

Szívesen felajánlom neki, hogy körbevezetem Nyíregyházán és bemutatom neki, hogy milyen változásokon esett át a város és milyen problémák vannak, a külvárosokba is el tudom vinni, hogy lássa a valóságot

- ajánlott fel egy bemutató körutat a Jobbik politikusa a Fidesz képviselőjének.