Elismerte Szájer József, hogy részt vett a pénteki brüsszeli "bulin"

Elismerte Szájer József, hogy részt vett a pénteki brüsszeli "bulin"

A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam 

- ismerte el Szájer József, aki vasárnap hirtelen lemondott EP-képviselői mandátumáról. Szájer arról is beszélt, hogy a rendőrségi igazoltatás után jelezte, hogy képviselő, mert igazolvány nem volt nála. A rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítették, majd hazavitték.

A politikus azt írta, hogy kábítószert nem fogyasztott, s felajánlotta, hogy ha kell, akkor készüljön hivatalos teszt, de végül nem tesztelték. Állítása szerint a rendőrség Extasy tablettát talált, amiről azt mondta, hogy nem az övé volt, és arról sincs tudomása, hogyan került az oda.

"A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom."

Szájer részéről a "házibuli" egy erős eufemizmus. A belga HLN videóján beazonosítható, hogy az orgia - melyen "főleg férfiak vettek részt" - helyszíne a brüsszeli Le Detour bár volt, amely Facebook-oldala és a Tripadvisor szerint is

homoszexuálisok kedvelt szórakozóhelye.

Ez a tény pedig meglehetősen rosszul jön a homoszexualitást szavakban elítélő Fidesznek.

Mint ismert, két belga lap is azt írta, hogy pénteken este illegális szexpartit tartottak egy brüsszeli szórakozóhelyen, amelyen jelen volt egy azóta lemondott magyar EP-képviselő is.

Lemondott magyar EP-képviselő is részt vehetett pénteken egy tiltott brüsszeli orgián

Az Európai Parlament (EP) egyik képviselője is részt vett azon a brüsszeli szexpartin, amit a rendőrség oszlatott fel, írja a Telex két belgiumi újság, a 7sur7 és a HLN. Utóbbi videója szerint a képviselő magyar lehetett, az információt azonban nem erősítették meg hivatalosan, ahogyan azt sem, kiről van szó pontosan.

A péntek esti bulin a helyi lapok információi szerint 25-en vettek részt, főként férfiak. A partin a cikk szerint több diplomata és egy EP képviselő is jelen volt. Az eseményt pedig a rendőrség azért oszlatta fel, mert megszervezése ellentmond a Belgiumban életben lévő járványügyi intézkedéseknek.

Az egyik belga lap szerint a magyar politikus az ereszcsatornán át próbált menekülni a rendőrség elől. Az esemény helyszínén kábítószert is találtak a rendőrök, azon több diplomata is részt vett.

A belga ügyészség szerint drogot találtak a "házibulizó" fideszes képviselőnél

A brüsszeli ügyészség közleményt juttatott el a Euronews csatornához. Azt írják, hogy Sz. József EP-képviselő hátizsákjában drogot találtak. Az ügyészség szerint a férfi véres kézzel menekült az orgia helyszínéről, miután lemászott az ereszcsatornán. A Brüsszeli Ügyészség közleménye szerint 20 ember ellen indult eljárást a brüsszeli orgia helyszínéül szolgáló lakásban.