Szávay: Az ügyészség falaz a CÖF-nek, ezért bíróságra mennek

A Magyar Villamos Művek adott a CÖF-nek 508 milliót, Jobbik-ellenes plakátkampány lett belőle.

Beadványában hangsúlyozta: erős a gyanú, hogy a CÖF ebből a pénzből finanszírozta a Jobbikot lejáratni szándékozó, Vona Gábort Gyurcsány Ferenccel összemosó bohócos plakátkampányát.

Erre a célra fordítani az MVM-től kapott közpénzt pedig nyilvánvalóan törvénytelen – írta Szávay pénteki közleményében, hozzátéve, hogy a Fővárosi Főügyészség levele szerint Polt Péterék még arra sem voltak hajlandóak, hogy érdemben kivizsgálják a botrányos ügyet.

A jobbikos politikus úgy fogalmazott: „miközben a plakáttörvény kapcsán a Fidesz azzal vádolja a Jobbikot, hogy félünk a nyilvánosságtól, továbbra is várjuk, hogy az MVM és a CÖF hozzák nyilvánosságra a félmilliárdos támogatás részleteit és dokumentumait, erre ugyanis továbbra sem hajlandóak. Annak ellenére sem, hogy még Lázár János miniszter úr is egyetértett abban, hogy az MVM pénze közpénz, azzal el kell tudni számolni”.

Mivel ez nem történt meg, a Jobbik bírósághoz fordul az eltitkolt adatok kiadása érdekében – jelentette be az ellenzéki politikus nem sokkal azután, hogy a Fidesz megszavazta a Jobbik plakátkampányát is ellehetetlenítő törvényt.