Százmilliókat költ a fideszes Megafon Magyar Péter lejáratására

Százmilliókat költ a fideszes Megafon Magyar Péter lejáratására

Összeomlott a fideszes kommunikáció a Völner-Schadl-féle végrehajtói maffia, a Novák-féle kegyelmi botrány felizzása és Magyar Péter színre lépése óta. Ezt számolatlanul öntött pénzzel kompenzálják.

Jól bizonyítja a kommunikációs összeomlást, hogy Orbán Viktor már saját közmédiáját is kerüli. Hónapok óta kicsúszott a Fidesz kezéből a kezdeményezés, s a közbeszéd feletti kontroll.

Ahogyan arra a Telex cikke is rávilágít, ezt az összeomlást gigantikus kommunikációs hadművelettel próbálják ellensúlyozni. A kormánypropaganda gyakorlatilag egyetlen, pénzügyileg átlátható szelete a facebookos hirdetések világa, amiről a Meta rendszeresen közzétesz adatokat.

A legfrissebb adatokból látszik, hogy iszonyatos mennyiségű pénzt szórnak el hirdetésekre az utóbbi időben.

Pedig már eddig sem sajnáltak milliárdokat elégetni hazugságkampányokra.

A legfontosabb ilyen csatorna az igencsak drága Megafon, aminek az elmúlt 30 napos számlája (március 10. és április 8. között) a Meta Ad Library adatai szerint majdnem 150 millió forint volt. Egész pontosan: 143 645 512 forintot hirdettek el.

Ezeknek a hirdetett posztoknak a nagy része persze Magyar Pétert gyalázza.

Emellett az is beszédes körülmény, hogy a megafonos propagandistákkal ellentétben a miniszterelnök már több napja, a kormányülés óta nem posztolt a Facebookon.

(Címlapkép: Magyar Péter - Béli Balázs/Alfahír)