476 milliót ad a kormány a Szent Imre kórháznak a tűz okozta károk helyreállítására

476 milliót ad a kormány a Szent Imre kórháznak a tűz okozta károk helyreállítására

Mint arról korábban beszámoltunk, január 23-án tűz ütött ki a XI. kerületi Tétényi úton lévő Szent Imre kórházban, a lángok egy halálos áldozatot is követeltek, az áldozat egy fiatal nő volt, aki a mentők szerint súlyos égési sérüléseket szenvedett. Két férfi és egy nő pedig enyhébb füstmérgezés miatt szorult ellátásra.

A Telex vette észre, hogy a péntek esti Magyar Közlönyből az is kiderült, hogy

476,5 milliót forintot ad a kormány a Szent Imre kórházban keletkezett tűzkárok helyreállítására.

Mint ismert, a kórházban a detoxikáló gyulladt ki, ami teljesen kiégett, a füst több mint 100 négyzetméternyi területet rongált meg. A károk miatt a kórház sürgősségi osztálya átmenetileg nem fogadott betegeket.

"A legfontosabb feladat a betegek biztonságba helyezése után a budapesti sürgősségi ellátás újraszervezése és a rekonstrukció azonnali elindítása" - mondta a helyszínre látogató Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter január 23-án.

Kásler újraszervezné a budapesti sürgősségi ellátást a Szent Imre kórház halálos tűzesete miatt

A legfontosabb feladat a betegek biztonságba helyezése után a budapesti sürgősségi ellátás újraszervezése és a rekonstrukció azonnali elindítása - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere vasárnap a XI. kerületi Tétényi úton lévő Szent Imre kórházban, ahol vasárnap reggel tűz ütött ki, ami halálos áldozatot is követelt.

A vizsgálatok megállapították, hogy egy dohányzó beteg miatt gyulladhatott ki a detoxikáló, illetve hogy az a beteg okozta a tüzet, aki meghalt.