Egy hónap után ismét beázott a Szent János Kórház szülészeti osztálya

Egy hónap után ismét beázott a Szent János Kórház szülészeti osztálya

Megismétlődött az, ami közel egy hónappal ezelőtt: újra beázott a Szent János Kórház szülészeti osztálya, írja a hvg.hu. A portál információi szerint a nagyobb műtétek elmaradnak, az intézmény szerint pedig elköltöztették az osztályt, a szülések és kisebb műtétek azonban rendben zajlanak.

A János Kórház olyan rossz állapotban van, hogy alkalmatlan a betegellátásra

A Szent János Kórház szülészet-nőgyógyászatának az épülete tegnap a nagy esőzések miatt beázott. Az RTL Híradó felvételein jól látszik, hogy beázott a plafon, a padló, míg a bútorok vízben álltak, a lámpákból pedig víz folyt. Az egyik dolgozótól a csatorna úgy értesült, hogy a szülőszobát életveszélyesnek nyilvánították.

A kórház kommunikációs osztálya megerősítette, hogy beázott a szülészet azon épülete, ahol családi szobákat alakítottak ki, és megkezdődött a tetőtér beépítése is.

Sajnálatos módon az elmúlt hetekben azt tapasztaltuk, hogy a kivitelező a helyreállítási munkák során feladatait nem az elvárható gondossággal és intenzitással végzi. Korábbi esőzés miatt is keletkeztek károk, aminek helyreállítását az érintett cég azonnal megkezdte. A tegnapi nagy mennyiségű esőtől ismételten nagymértékű kár keletkezett, így megkezdtük a szükséges lépéseket és az ügyben jogi lépéseket fogunk tenni

– közölték.

Hozzátették továbbá, hogy a szülészeti osztály az első emeletre költözött, de a nőgyógyászati kisműtétek és szülések továbbra is rendben zajlanak, azt azonban nem közölték, hogy a nagyobb nőgyógyászai műtétek elmaradnának.