Kiskarácsony, NER-karácsony: 270 milliárdnyi megrendelést kapott a luxusjachtos Szíjj László cége

Kiskarácsony, NER-karácsony: 270 milliárdnyi megrendelést kapott a luxusjachtos Szíjj László cége

A Szijjártó Pétert 7 milliárd forintos Lady MRD nevezetű luxusjachtján nyaraltató Szíjj László rendesen belehúzott az év végére: a legutóbb elnyert gigatendernek köszönhetően számára biztosan boldog lesz az idei karácsony. A Magyar Közút ugyanis egészen 2024-ig biztosíthat munkát cégének, a Duna Aszfaltnak.

Megvan a hallgatás oka? Szijjártót adriai luxusjachton fotózták le, miközben elvileg az irodában egyeztetett a belarusz helyzetről

Mint ismert, a minden jel szerint elcsalt minszki választások nyomán több tízezres tüntetések zajlanak hosszú napok óta Fehéroroszországban, a kormányváltó hangulattól rettegő Aljakszandr Lukasenka pedig igyekszik menteni hatalmát, aminek érdekében nem átall erőszakot alkalmazni a hozzá még lojális rendvédelmi erők, valamint a rendőrség különleges alakulatainak (OMON) segítségével.

hvg.hu cikkéből kiderült,

az állami cég az ország 6 régiójában 393,699 milliárd forint összeértékben tervez költeni útfelújításokra. A munkákra az egyes régiónkban külön írtak ki egy-egy nagy közbeszerzést, a hatból négyen hogyhogy nem a Duna Aszfalt is befutó lett.

Az egyes régió nyertesei:

  • Az Észak-Alföldi régió nyertesei: Duna Aszfalt Zrt., KE-VÍZ21 Zrt., Zemplénkő Kft., Strabag Kft. – 62,163 milliárd forint
  • A Dél-Alföldi régió nyertesei: Duna Aszfalt Zrt., Strabag Kft., Soltút Kft. – 62,163 milliárd forint
  • A Közép-Dunántúli, Közép-Magyarországi régió nyertesei: Duna Aszfalt Zrt., Colas Zrt., Soltút Kft. – 82,884 milliárd forint
  • A Nyugat-Dunántúli régió nyertesei: Duna Aszfalt Zrt., Strabag Kft., Colas Zrt. – 62,163 milliárd forint
  • Az Észak-Magyarországi régió nyertesei: Colas Zrt., Swietelsky Kft., HE-DO Kft. – 62,163 milliárd forint
  • A Dél-Dunántúli régió nyertesei: Strabag Kft., EuroAszfalt Kft., Soltút Kft. – 62,163 milliárd forint

A Duna Aszfalt által elnyert területeken a tenderek becsült értéke összesen mintegy 269,373 milliárd forint. A közbeszerzés által lefedett időszak 2020–2024.

Érdemes hangsúlyozni, hogy a Duna Aszfalt 2019-ben 24,3 milliárd forint nyereséget termelt, bevétele pedig megközelítette a 160 milliárd forintot.

Emlékezetes, szeptember végén írtunk arról, hogy az oligarcha tartozó Duna Aszfalt egy kétrészes építési közbeszerzés keretében összesen 91 milliárd 914 millió forintos megbízást nyert el a Kalocsa–Paks közti új Duna-híd és a kapcsolódó úthálózat tervezésére és kivitelezésére.

A Szijjártót luxusjachtján nyaraltató oligarcha csaknem 92 milliárdos állami megbízást nyert az új Duna-híd építésére

Egy kétrészes építési közbeszerzés keretében összesen 91 milliárd 914 millió forintos megbízást nyert el a Szíjj László tulajdonába tartozó Duna Aszfalt a Kalocsa-Paks közti új Duna-híd és a kapcsolódó úthálózat tervezésére és kivitelezésére - jelent meg az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számában.