Szijjártó állítja: Európában eluralkodott a "véleményterror"

Szijjártó állítja: Európában eluralkodott a "véleményterror"

Európában eluralkodott a "véleményterror"

- hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek.

Szijjártó Péter azt mondta: ha valaki nem hajlandó elfogadni a "liberális mainstream" által erőltetett gondolkodásmódot, hanem a hagyományos értékek mentén gondolkodik és cselekszik, szerinte azonnal "elképesztő erejű nyomás alá kerül".

A liberális mainstream politikusai és médiatermékei gátlástalan hazudozásba kezdtek a magyar gyermekek védelmét biztosító törvény kapcsán

- egészítette ki véleményét a miniszter, kiemelve: "egyetlen szavuk sem igaz".

Szijjártó Péter viszont leszögezte: "nem hátrálunk, megvédjük gyermekeinket". 

Von der Leyen: „Ez a magyar törvény szégyen" - Jöhet az újabb eljárás hazánk ellen a pedofilellenes törvény miatt?

Orbán Viktornak csak sikerült elérnie, hogy megint róla szóljon az európai politika. Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen ugyanis élesen bírálta a pedofilellenes törvényt, annak homoszexualitást értintő módosítása miatt. Szerinte "ez a magyar törvény szégyen".

Több EU-tagország is elítélte Magyarországot az új törvény miatt, amely többek közt megtiltja, hogy a 18 év alattiak számára "népszerűsítsék" és megjelenítsék a homoszexualitást és a transzneműséget, és az iskolai szexuális felvilágosításból is kizárja ezeket a témákat.

Tizenhárom ország (Belgium, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Litvánia, Luxembourg, Hollandia, Spanyolország, Svédország és Lettország) közös nyilatkozatot írt alá, amelyben elítélik a legutóbbi jogi változásokat, mint a véleménynyilvánítás szabadságához való jog megsértését és a szexuális irányultságon alapuló "megkülönböztetés kirívó formáját".