Gulyás Gergely fenyeget?! Szerinte az ellenzéknek túl sok ideje van az azonnali kérdésekre

Gulyás Gergely fenyeget?! Szerinte az ellenzéknek túl sok ideje van az azonnali kérdésekre

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője a hétfői azonnali kérdések során kérdezte arról a kormányt, hogy valóban szándékukban áll-e az internet magyarországi lekapcsolása. Emlékezetes, a Fidesz-KDNP egyik kedvelt titkosszolgálati szakértője, Földi László a napokban arról beszélt a Kossuth rádióban, hogy az idősek védelmében valahogy le kellene kapcsolódni a világhálóról. 

Az idősek védelme érdekében lekapcsolná az internetet a kormány titkosszolgálati szakértője

Az Index szúrta ki, hogy Földi László titkosszolgálati szakértő a Kossuth Rádió vasárnap reggeli műsorában arról beszélt, hogyan használják ki a fiatalokban megbúvó lázadó szellemet a titkosszolgálatok. "Van egy olyan trend, ami tudatosan megbontja a társadalom értékrendszerét. Az identitást, a családokat, a nemeket. Ennek egyik alappillére az idősebbek viszonya a fiatalokhoz.

A jobbikos politikus éppen ezért arra volt kíváncsi, hogy ezt az álláspontot hivatalosan is képviseli-e a kormányzat. Emlékeztetett arra is, hogy az elmúlt években a Fidesz-KDNP eddig is korlátozta a nyilvánosságot, az újságírók kiszorultak az Országház nagyrészéről, valamint bedarálták a sajtót is. Szilágyi György szerint azért is gondolkodhat az internet lekapcsolásán az Orbán-kormány, mert az ellenzék sokkal népszerűbb a közösségi hálón, mint a kormány politikusai. Jakab Péter videóját néhány nap alatt több mint 700 ezren nézték - több mint a duplája ez a legjobb kormánypárti eredménynek. 

Orbán Viktor nevében válaszoló kancellária miniszter képtelenségnek nevezte Földi László ötletét, ugyanakkor Gulyás Gergely szerint ez a kérdés is azt bizonyítja, hogy

az ellenzéknek túl sok ideje van az azonnali kérdésekre.