Szilvásváradi lovas stadion: A Jobbik kivizsgálná Mészáros bizniszét

A helyiek továbbra is fölöslegesnek tartják a betonmonstrumot.

Az 1600 fős hevesi faluban a többségnek továbbra sincs ínyére a négymilliárd forintból épülő betonmonstrum.

A HírTV-nek egy helybéli panziós úgy nyilatkozott, hogy a Szalajka-völgy bejáratánál épülő betonteknő nem fog több látogatót vonzani, hiszen Szilvásvárad eddig is turisztikai központnak számított.

Ahogy arról korábban portálunk is írt, az építkezés ráadásul indokolatlanul megnehezíti a helyiek életét. Az arcát nem vállaló megszólaló ezt a csatornának is megerősítette:

"A zaj, a sár, az áramkimaradás, mert elvágták a vezetéket többször. Lyukakat ástak olyan helyekre, amelyek befolyásolták a forgalmat. A főútnál kerülni kellett. Hirtelen csőrepedések voltak, a vízvezetékeket átvágták a markológépek."

A szilvásváradiak körében az is nagy felháborodást keltett, hogy az építkezés miatt egy szakaszon lebetonozták a Szalajka-patak medrét.

Heves megye 2. számú választókerületében, ahová a település is tartozik, Vona Gábor indul esélyes ellenzéki jelöltként az egyéni mandátumért, a jobbikos miniszterelnök-jelölt szerint súlyos kérdéseket vet fel a projekt.

"Meg fogjuk vizsgálni a beruházásnak a megvalósulását, és erre nincs is alkalmasabb személy, mint Bozsik József képviselőjelölt, aki reményeink szerint Nagykátán fog mandátumot szerezni, és országgyűlési képviselőként nemcsak a körzetét, hanem a lovassportot is fogja képviselni. Ha a magyar emberek bizalmából miniszterelnök lehetek, akkor őt fogom megbízni azzal, hogy a beruházást megvizsgálja" - mondta a HírTV-nek Vona Gábor.

Harminc évre parkoló az önkormányzattól? Száz forint lesz! - Így épülget Mészáros szilvásváradi betonteknője

Ahogy arról korábban az Alfahír is beszámolt, a Mészáros és Mészáros Kft., valamint az Euro Campus Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. egy közel 7 milliárdos összértékű beruházás keretében egy 6000 férőhelyes lovas stadionnal "lepi meg" a szilvásváradi lakosokat.