Őrizetbe vették a szlovák újságíró-gyilkosság gyanúsítottjait

Korábban a gyilkossági ügybe belebukott a belügyminiszter és Robert Fico miniszterelnök is.

"Jelenleg házkutatások folynak, további információkat akkor teszünk közzé, ha a helyzet megengedi"

- idézte a rendőrség közleményét a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség, amely jelentésében saját értesülésére hivatkozva is azt írta: a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottjairól van szó.

A Dennik N című szlovák napilap szerint nyolc embert vettek őrizetbe a rendőrök a dél-szlovákiai Gúta környékén.

A meggyilkolt újságíró családjának ügyvédje, Daniel Lipsic korábbi belügyminiszter a gyanúsítottak letartóztatásának hírére reagálva Facebook-bejegyzésében rámutatott: a vizsgálat addig nem érhet véget, amíg nem sikerül kézre keríteni a gyilkosság megrendelőit is.

Peter Pellegrini szlovák kormányfő szintén a Facebookon üdvözölte az előrelépést az ügyben.

"Hiszek abban, hogy sikerül feltárni ezt a brutális tettet, az indítékait illetve megrendelőit is, hogy a továbbiakban már ne ossza meg társadalmunkat"

- írta Pellegrini.

Ján Kuciakot és barátnőjét február végén találták holtan a galántai járásban lévő Nagymácsédon lévő családi házukban. A párnak vélhetően Kuciak munkája miatt kellett meghalnia. Haláluk óriási közfelháborodást váltott ki az országban, és heteken belül korábban sosem látott tüntetéssorozathoz és belpolitikai válsághoz vezetett. A történések végül a kormány több tagjának, köztük Robert Kalinák belügyminiszter és Robert Fico miniszterelnök távozásához vezettek.

Ezért kellett meghalnia a szlovák újságírónak - már magyarul is elérhető utolsó cikke

Korábban beszámoltunk róla, hogy Ján Kuciak szlovák újságírót és barátnőjét múlt héten holtan találták meg otthonukban. Minden jel arra mutat, hogy az újságírót utolsó oknyomozó munkájával kapcsolatban ölhették meg, ám egyre valószínűbb, hogy nem szlovák magas rangú bűnözők, hanem az olasz maffia rendelte meg a férfi kivégzését.