Szuperkedd előtt

Az elemzések szerint a republikánusoknál nyitott a harc, a demokratáknál, Hillary Clinton és Bernie Sanders között viszont eldőlni látszik a harc.

A nagy tét ellenére azonban elemzők szerint egyik elnökjelölt-aspiráns sem tud annyi delegátust "szerezni" kedden, hogy ezzel biztosnak tudhassa az elnökjelöltséget, amelyért nagy küzdelem folyik, elsősorban a Republikánus Párton belül. A Demokrata Párt két elnökjelölt-aspiránsa közül ugyanis valamennyi előrejelzés Hillary Clintonnak ad esélyt Bernie Sandersszel szemben, kivált Clinton szombati dél-karolinai diadalmenete után.
    
A közvélemény-kutatások szerint a kedden voksoló valamennyi szövetségi államban Donald Trump, a milliárdos üzletember vezeti a republikánus népszerűségi listákat, 40-46 százalékos arányban, és az elmúlt pár napban befolyásos republikánus politikusok támogatását nyerte el.
    
Az előzetes felmérések minden korábbinál nagyobb részvételt jeleznek, vagyis maguk a választók szintén jelentősnek tartják a szuperkeddet. Tizenegy, más számítás szerint tizenhárom államban választanak. Két államban - Wyomingban és Coloradóban - a republikánusok ugyanis jelölőgyűléseket kezdenek, de kedden még nem fejezik be, eredmény még nem várható. A többi államból is legkorábban szerda hajnalban érkeznek majd az első adatok.