Nincs tovább! Mészáros Lőrincéknek el kell mondaniuk, mire költötték tao-pénzeket

Kúria: az egyesületekhez érkező összegek közpénznek minősülnek.

Mészáros Lőrincet már a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítélete is erre kötelezte, de Orbán Viktor barátja és gázszerelője a titkolózást elvitte egészen a Kúriáig.

A pert még 2015-ben a Demokratikus Koalíció (DK) indította, mert a Mészáros Lőrinc által vezetett sportklub nem teljesítette a párt – ma már közel két éve beadott – hivatalos adatigénylését, és nem mutatta meg, hogy mire költötték a 2013. január és 2015. november 26-a között kapott tao-támogatásokat - írta a Magyar Narancs.

Ömlik a közpénz a sportba

Több mint 330 milliárd forintnyi társasági adó áramlott a tao-támogatási rendszer bevezetése, azaz 2011 óta az államkassza helyett különböző sportszervezetekhez, összesítette a számokat a G7.hu. A tao-támogatás ugye az az állami juttatás, amiről a kormány hat évig próbálta elhitetni, hogy nem közpénz, de október közepén a Kúria is kimondta, hogy az.

A Fővárosi Ítélőtábla korábban azzal indokolta a döntését, hogy a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány egy közhasznú szervezet, amely közhasznú tevékenységet lát el, és ezt még az alapító okiratában is lefektette. Szerdai állásfoglalásában ezt egészítette ki a Kúria – több más mellett – azzal, hogy álláspontjuk szerint a társaságiadó-kedvezmény jóvoltából

az egyesületekhez érkező összegek közpénznek minősülnek, hiszen abban az esetben, ha nem él a felajánlás lehetőségével egy adott vállalkozás, az államkasszában landolnának ezek az pénzek.

A Kúria azt is megemlítette, hogy korábban már az Európai Bizottság is közpénznek minősítette a tao-forrásokat.

Most minden számlát meg kell mutatniuk, ami 2013. január és 2015. november 26-a között keletkezett. Így kiderülhet, hogy milyen cégek jártak jól "magyar futball felemeléséből".

Erről Önnek is tudnia kell! Mészáros Lőrinc elmondta, hogy milyenek a támogatók

Legalábbis abban az esetben, ha egyszer lesznek támogatóink.Ugyanis a hírtévé arra lett volna kíváncsi, hogy kik és mennyi tao-pénzzel támogatják a felcsúti klubfutballt, és ezeket a milliárdokat mire is használják fel aztán az Akadémián.Ugyanis, bár bírósági ítélet is kötelezi arra Mészáros Lőrincéket, hogy az adatokat nyilvánosságra hozzák, az Elnök úr meg akarja várni a Kúria ítéletét is.Ám lehet, hogy neki van igaza!Ugyanis, mint mondta:

Fontos megjegyezni: ez csak 5-6 milliárd forintról szól, a Felcsúthoz pedig összesen 14 milliárd forint jutott eddig, míg összesen több mint 300 milliárd forintnyi közpénz vándorolt klubokhoz az államkassza helyett.

Felkészül: Tállai András (Fidesz – Mezőkövesd) és Kubatov Gábor (Fidesz – Ferencváros).