156 millió forintnyi uniós támogatást nyert el Tiborcz István erdőtelepítésre

156 millió forintnyi uniós támogatást nyert el Tiborcz István erdőtelepítésre

156 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el Tiborcz István a vidékfejlesztési program támogatásából – írja a 24.hu.

Orbán Viktor miniszterelnök veje az uniós forrásból erdőt fog telepíteni Bicske környékén.

A kormányzati pályázati portál adatai szerint Tiborcz Istvánnak erdősítés támogatására ítélték meg a támogatást november 3-án. Mint megírtuk, ugyanerre a célra korábban, két éve 215 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Ahogy az előzőt, úgy a mostani beruházást is teljes egészében az unió finanszírozza, nem szükséges önrészt fizetni. A lap megkeresésére Tiborcz István kommunikációs munkatársa azt közölte, hogy az erdőtelepítés Bicske térségben „olyan lejtős területeken valósulhat meg, ahol a szél és a vízerózió elleni védekezés rendkívüli jelentőséggel bír, továbbá olyan zöldfolyosó kialakítását is szolgálja, mely a fajok szabad mozgását, elterjedését elősegíti”.

A projekt keretében összesen 22,7 hektár erősen erodált, korábban döntően lucernával hasznosított szántó területen létesül erdő.

Ez a pályázat nem áll összefüggésben a korábban ugyanerre a célra elnyert támogatással, a két projekt független egymástól.

Az erdősítési pályázatokon Tiborcz István édesapja, Tiborcz Sándor István is sikeres volt. Ő tavaly 687 millió forintot nyert el erre a célra, az összeget a Fejér megyei Csabdin használja fel, ahol a család birtoka is található. Ez azt jelenti, hogy Tiborcz István és édesapja együtt már több mint egymilliárd forint vissza nem térítendő uniós forrást nyert el csak erdősítési célra.