Tisztességtelen, szemforgató, szégyen a családjára - keményen osztják egymást a elnökjelölt aspiránsok

Dobjon be egy pattogatott kukoricát a mikróba, bontson fel egy sört, dőljön hátra és élvezze az amerikai előválasztási kampányt. Garantáltan megnyugszik, hogy nem mi vagyunk a legmélyebben.

Az amerikai elnökválasztás keddi New Hampshire-i előválasztásának finisében sem a demokrata, sem a republikánus elnökjelölt-aspiránsok nem tartóztatták meg magukat: hétfői kampányrendezvényeiken, durván támadták politikai ellenfeleiket. Donald Trump üzletember szerint Jeb Bush floridai exkormányzó idegbeteg, Bill Clinton volt elnök szerint Bernie Sanders vermonti szenátor tisztességtelen.

Valamennyi politikus és támogatóinak hada New Hampshire városait járja a szakadó hóban. A hétfő esti felmérések szerint a republikánus táborban Donald Trump támogatottsága a legerősebb, 32 százalékos, a demokraták két jelöltje közül pedig Bernie Sandersé a vezetés, mégpedig 61 százalékos támogatottsággal, szemben Hillary Clinton volt külügyminiszter 35 százalékos népszerűségével. A Los Angeles Times című napilap politikai elemzője szerint a New Hampshire-i előválasztás akár

alaposan át is rajzolhatja az elnökjelöltségért folyó küzdelmet.

A küzdelem pedig ádáz.

Bill Clinton például a New Hamsphire-i Milford városkában mondott több mint egyórás beszédet felesége, a demokrata párti elnökjelöltségre pályázó Hillary Clinton mellett. A volt elnök

szemforgatónak, tisztességtelennek, pontatlannak és a nőket lenézőnek

mondta Bernie Sanderst és követőit.

Donald Trump többször is Jeb Bushon köszörülte a nyelvét, vetélytársai közül szinte egyedüliként a volt floridai kormányzót támadta, több helyütt és több alkalommal is. A plymouthi egyetemen tartott beszédében például ismét azon próbált gúnyolódni, hogy Jeb Bush gyűléseinek egyikén az édesanyja, Barbara Bush is mellette kampányolt. "Szegény, szegény, szegény Jeb Bush, elhozza az anyját, mert segítség kell neki. Mama, kérlek, gyere velem egy sétára a hóban!" - grimaszolt Donald Trump. Hozzátette: Bush szerinte csak vesztegeti a pénzét. "Miért nem dobják ki inkább az ablakon azt a pénzt?" - kérdezte. Manchester városban pedig egyebek között ideggyengének minősítette a floridai exkormányzót.

"Szégyen a családjára"

- ezt már egy interjúban mondta róla.

Jeb Bush a Fox televíziónak hétfőn este adott interjújában tért ki Trump ellene intézett támadásaira, s így fogalmazott: Hillary Clintonnal szemben ezt a hangot Trump nem engedi meg magának.