Orbán megköszönte a robotnak, hogy „elolvasta” a nemzeti konzultációt

Orbán megköszönte a robotnak, hogy „elolvasta” a nemzeti konzultációt

Orbán Viktor a NERbot által generált összes e-mailcímre elküldte a hálálkodó e-mailt, amiért „kitöltöttem” a nemzeti konzultációt. Ezek szerint a válaszokat gyűjtő adatbázisból még nem sikerült ezeket törölni, és valószínű, a hivatalosan közölt 1,2 millió kitöltőbe a robot általi kitöltések is beleszámítanak

- írta a Facebook oldalán Tomanovics Gergely, aki július végén, elő YouTube-közvetítésben mutatta be, ahogy a Nerbot nevű etikus hacker számítógépes programja megállás nélkül, nagyjából tíz másodpercenként tölti ki álnevekkel a nemzeti konzultációs íveket.

Egy robot ezerszámra töltötte ki a nemzeti konzultációt

Élő YouTube- közvetítésben látható, ahogy a Nerbot nevű etikus hacker számítógépes programja megállás nélkül, nagyjából tíz másodpercenként tölti ki álnevekkel a jelenlegi, "a járvány utáni életről" szóló, kormányzati narratívákat visszhangozó nemzeti konzultációs íveket.

Így tehát a sokadik nemzetinek nevezett konzultációról is kiderült, hogy manipulált adatokat tartalmaz, de a kormányzat már a látszatra sem ad, hiszen hiába vannak több mint egy hónapja fenn a fals adatok az érintett honlapon, a Fidesz kormány még arra sem vette a fáradságot, hogy törölje az élő adásban feltöltött kamu neveket.

Arra viszont volt ideje a kormánynak, hogy a korábbi akció miatt, büntető feljelentést tegyen a konzultációs oldalt ért informatikai támadás miatt.