Toroczkai: kormányzati sikerpropaganda alatt zajlanak a betelepítések

Csak propaganda volt az egész?

Ezek az emberek közel-keletiek és afrikaiak, akik a kerítés felől érkeztek, majd a tranzitzónában sikeresen várták ki a befogadási eljárást. Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere és a Jobbik alelnöke a HírTV Newsroom című műsorában szerda este arról beszélt: már 2016-ban jelezte, hogy a tranzitzónáknak nem látja értelmét, mert az oda érkezők bármilyen menekültnek kiadhatják magukat, ellenőrzésük gyakorlatilag lehetetlen, ugyanis szándékosan papírok nélkül érkeznek.

Toroczkai László úgy véli, menedékkérőt kizárólag szomszédos országból volna szabad befogadni, mert aki a közel-keletről érkezik, számos biztonságos országon áthaladt már, mire ideért.

„Nem igazán értem azt a kormányzati kommunikációt, hogy most miért kell menekült- vagy oltalmazotti státuszt adni olyanoknak, akik ilyen távoli országokból jönnek”

A kényszersorozás elől menekülő kárpátaljai magyarokat ellenben bármikor befogadnák – mutatott rá a Jobbik alelnöke.

Toroczkai László „rendkívül cinikusnak” nevezte Puskás Imre Fidesz-szóvivő két nappal ezelőtti nyilatkozatát, amiben azzal próbálta bagatellizálni a betelepítéseket, hogy az olyan jelentéktelen dolog, mint mondjuk műemlékvédelmi döntésekről beszélni.

A január 30-ára tervezett rendkívüli parlamenti ülés kapcsán az Alfahírnek Toroczkai László szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: Orbán Viktornak meg kellene jelennie rajta, mivel ő vezeti az országot és a Fideszt, valamint a migráció elleni harcot is neki tulajdonítják, ezért "kutya kötelessége lenne számot adni arról, hogy mennyire is védi meg Magyarországot, és mennyi ebből a politikai propaganda".