Török Gábor: Hibát követ el a Fidesz, ha azt gondolja, Karácsony bukásával már meg is van 2022

Török Gábor: Hibát követ el a Fidesz, ha azt gondolja, Karácsony bukásával már meg is van 2022

Török Gábor az Indexnek írt cikkében egy fontos szempontra hívta fel a figyelmet - amit ebben a visszatekintő cikkünkben mi magunk is leírtunk -, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjének személye bizonyos szempontból nem lényeges, amennyiben felsorakoznak mögötte a pártok. S persze a szavazóik...

"Ebben az esetben ugyanis, bárki is nyer az előválasztáson, legkésőbb a szavazás napjára beáll majd mögé az is, aki saját ellenzéki kedvencének veresége miatt végignyafogja a választási kampányt, de nagyon nem akarja, hogy Orbán Viktor maradjon a miniszterelnök"

- fogalmazott az elemző. Éppen ezért szerinte hibát követ el a Fidesz, ha azt gondolja, hogy a veszélyesnek hitt főpolgármester bukásával már meg is van a 2022-es választás.

"Az akkor lesz meg, ha a kormány távozását kívánók száma tavasszal nem haladja meg a kormány maradását akarók számát"

- hangsúlyozta. 

A Fidesz benézte a Karácsony-kártyát, de úgyis mindent Gyurcsányra építenek

Hónapok óta kitartóan kampányol az Orbán-kormány amellett, hogy az ellenzéki összefogás és az előválasztás valójában egy olyan színjáték, melyben Gyurcsány Ferenc már minden pártnak „kiosztotta a lapokat", hiszen ő az ellenzék valódi vezetője. Azt is pontosan tudták, ki fog nyerni:

Ebből a szempontból hiba az is, ha az adott miniszterelnök-jelölt túlgondolja a szerepét, hiszen végső győzelme esetén egy hatpárti koalíciós kormányt fog majd vezetni.