Nyíregyházán is megszűnhet a baleseti ellátás, az orvosok nem írják alá a felkínált szerződést

Nyíregyházán is megszűnhet a baleseti ellátás, az orvosok nem írják alá a felkínált szerződést

A nyíregyházi traumatológia is megszűnhet a debreceni után, így "Kelet-Magyarországon úgy tűnik nem lesz baleseti ellátás, ha ez a törvény így marad" - figyelmeztet Facebook-posztjában Dr. Kunetz Zsombor. A levelet Szondi Zitának a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatójának címezték a traumatológiai és kézsebészeti osztályon dolgozó orvosok, melyről a 444.hu számolt be.

A levélben kijelentik, hogy nem írják alá a felkínált szerződést jelen formájában.

Facebook

(null)

A kormányzat az orvosok béremelésével együtt fogadtatta el az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt. Így az új jogviszonyba lépő orvosoknak - rezidensektől a tapasztalt szakorvosokig - több feltételt is vállalniuk kell a magasabb fizetésért cserébe. Ezek egy része novemberben került módosításra a Magyar Orvosi Kamara javaslata alapján. 

Hajdú-Bihar megyében megszűnhet a baleseti ellátás

Megszűnhet a baleseti ellátás Hajdú-Bihar megyében, értesült a Népszava. A megyei centrum orvosai ugyanis azonnali egyeztetést követelnek, ennek hiányában pedig nem írják alá március elsejétől a munkaszerződésüket, olvasható a Debreceni Klinikai Központ elnökének, Szabó Zoltánnak, és a centrum gazdasági alelnökének, Ónodi-Szűcs Zoltánnak írt levelükben. Mindezzel