Az Orbán-kormány megsegítette a milliárdos dubaji üzletember luxusszállodáját

Az Orbán-kormány megsegítette a milliárdos dubaji üzletember luxusszállodáját

Míg a kormány a vendéglátó és turizmus szektorának megsegítését nem kapkodja el, addig a világ egyik leggazdagabb emberét megsegítették 10 millió forinttal, tudta meg az mfor.hu.

A dubaji milliárdos budapesti luxusszállodáját kellett kicsit megtámogatni, amit az Orbán-kormány meg is tett 9,6 millió forint értékben. A lap emlékeztet rá, hogy Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója még november 11-én beszélt arról, hogy a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban (NTAK) regisztrált szálláshelyek számára az állam megtéríti a november 8-ig beérkezett, a zárás utáni 30 napra vonatkozó bevételkiesés 80 százalékát.

Kevesen csatlakoznak, aligha lesz újranyitós lázadás február elsején

Ahogy az várható volt, a kormány is egyértelművé tette: aki a tilalom ellenére újra vendégeket fogad vendéglátóhelyén, azt hat hónapra bezáratják, az ott fogyasztó személyeket pedig megbírságolják. Arra az elhatározásra jutottam, hogy február 1-jén nem nyitok ki, csak úgy mint eddig, elviteles formában - közölte a nagykanizsai Resti Presszó&Söröző üzemeltetője pénteki Facebook-posztjában.

A Kisfaludy-program támogatásait listázó dokumentumban figyeltek fel rá, hogy az Adria Palace Kft. kapott 9,6 millió forint állami támogatást. Ennek a cégnek a tulajdonosa pedig az Al Habtoor Holding Kft.-n keresztül a dubaji Al Habtoor Group. Az Al Habtoor csoport alapítója pedig Khalaf al-Habtoor üzletember, aki többször szerepelt a Forbes a Világ 500 leggazdagabb emberének a listáján: 2011-ben 2,5 milliárd dollárra becsülték a vagyonát.

Orbán húsvéti nyitást lebegtetett be

A jövő hét elejétől új szakasz indul, elkezdődik a regisztráció alapú oltás - jelentette be a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban. Orbán Viktor azt mondta, az oltás jól halad, az egészségügyi dolgozók oltásával végeztek, most a szociális otthonokban élők és dolgozók vannak soron, és a hét végéig az ő oltásukkal is végeznek.

Habtoor még 2016-ban kapta meg magyarországi befektetéseiért a Magyar Köztársaság Tiszti Keresztjét. Az MTÜ egyébként mindenkinek utalt támogatást, aki a feltételeknek megfelelt, ugyanis a tulajdonos anyagi hátterének vizsgálata nem előfeltétel a megsegítés kiutalásakor.

Az ellenzéki pártok elnökeinek ötödik megbeszélésén a válságkezelésről volt szó

Az ellenzéki pártok elnökei megtartották az ötödik találkozójukat. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a kormány válságkezelése megbukott, mert miközben ezermilliárdokat szórtak el felesleges célokra, több százezer önhibáján kívül bajba jutott embert hagytak cserben - áll a demokratikus ellenzéki szövetségének (Jobbik, DK, LMP, Momentum, MSZP és Párbeszéd) sajtóközleményében.