ORFK: P. Tamás rendelte meg az 1996-os ügetői merényletet

ORFK: P. Tamás rendelte meg az 1996-os ügetői merényletet

Jöhet a vádemelés.

Lezárták az 1996-os ügetői merénylet ügyének vizsgálatát. A rendőrség MTI-nek küldött közleménye alapján az L. Csaba hajtó sérelmére elkövetett bűncselekmény mögött a jól ismert maffiózó, P. Tamás állt mint felbujtó.

A nyomozás anyagát a Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn megküldte a Fővárosi Főügyészségnek. A bíróság 2018-ban Tanyi Györgyöt és testvéreit: Józsefet és Jánost, valamint B. Lászlót jogerős szabadságvesztésre ítélte az ügyben. A bűncselekmény hátterét és a felbujtó személyét azonban csak a mostani nyomozásban sikerült felderíteni és bizonyítani.

A Fővárosi Főügyészség 2014 szeptemberében döntött a nyomozás újbóli elrendeléséről, és végül 2015 áprilisában emelt vádat az elkövetők ellen. A budapesti ügetőn 1996-ban történt lövöldözés ügyében 2018 áprilisában hallgatták ki gyanúsítottként P. Tamást, aki Prisztás József és Boros Tamás megöletése miatt jelenleg is börtönben ül.

Házi őrizetbe kerül Gyárfás Tamás | Alfahír

A Fővárosi Főügyészség a gyanúsított által bejelentett panaszokat elbírálta, és döntött a kényszerintézkedés indítványozása kérdésében.

L. Csabát 1996. november 13-án az ügető területén érte több lövés, amibe kis híján belehalt. A férfi annak a P. Józsefnek volt a barátja, akit 1996. november 1-jén a Budapest III. kerületében található Ladik utcában öltek meg, P. Tamás megbízásából. A rendőrség szerint "a hajtó ellen elkövetett merénylet annak az 1996-os év végén kezdődő - Budapesten zajló - leszámolásos jellegű bűncselekmény-sorozatnak az egyik állomása", amelyben az elmúlt időszakban több eljárást folytatott és adott át az ügyészségnek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.