Újabb kurd-török összecsapás

A hadsereg közleménye szerint a kurd fegyveresek rakétavetővel támadtak a hadsereg állására, ezt követően tűzharc alakult ki a katonák és a lázadók között Ozekli település mellett, a jelentős kurd lakossággal rendelkező Diyarbakir városának közelében.
 
A harcokban hat katona megsebesült, közülük egy kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe. A biztonsági erők - saját megfogalmazásuk szerint - két "terroristával" végeztek.    
 
A PKK és a török biztonsági erők között hároméves tűzszünet után ismét kiújultak az összecsapások a július 20-i, 32 halálos áldozatot követelő suruci merénylet óta. Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet számlájára írt terrorakció kapcsán a PKK azzal vádolta meg a török hatóságokat, hogy nem védelmezik a kurdokat, ezért ismét támadásokba kezdett a török biztonsági erők tagjai ellen. Erre válaszul a török légierő július 24. óta légicsapásokat mér a PKK észak-iraki és délkelet-törökországi állásaira.
 
A kiújult fegyveres cselekmények az összeomlás szélére sodorták a Recep Tayyip Erdogan elnök által 2012-ben megkezdett tárgyalási folyamatot, bár formálisan egyik fél sem állt fel a tárgyalóasztaltól. A PKK korábban évtizedeken át felkelést vezetett a török kormány ellen.