A Rosenborg helyett az Újpest edzője lehet Milos Milojevic

A Rosenborg helyett az Újpest edzője lehet Milos Milojevic

Szerb lapértesülések szerint Milos Milojevic lehet az Újpest új edzője. A 20-szoros bajnokcsapat korábbi trénerét, Michael Oenninget nemrégiben azért menesztették, mert a csapat teljesítménye elmaradt a várttól. 

A szerb lapok felidézik, hogy Milos Milojevic 2021 nyarán vette át a svéd Hammarby irányítását, amelyet az ötödik helyre trenírozott. Aztán a télen a norvég sztárcsapat, a Rosenborg szerette volna szerződtetni. Ám, a svéd csapat nem engedte el és 5 millió eurós kivásárlási árat kért a norvég együttestől a távozásért cserébe. A svéd klub vezetősége végül megorrolt a szerb vezetőedzőre - titkos tárgyalásokra hivatkozva-, akit aztán ki is rúgott. Így egy hónapja klub nélkül van. 

Néhány nappal később felmerült, hogy a Crvena Zvezda padjára ülhet le, ugyanis másfél évig másodedzőként dolgozott a klubnál, de végül ezt az érintettek cáfolták. 

Az Újpest még az év végén közölte honlapján, hogy a vártnál gyengébb őszi szereplés miatt felbontja a szerződést a német trénerrel (Michael Oenninggel) és Gál István másodedzővel. Az új vezetőedző érkezéséig Víg Péter másodedzővel kezdi meg a felkészülést a csapat.

A magyarázat annak fényében elég érdekes, hogy az 56 éves Oenning januárban érkezett Újpestre, és a bajnoki hatodik helyre, valamint 11. kupagyőzelmére vezette a csapatot. Az együttesnek így lehetősége nyílt a szereplésre az európai porondon, és a selejtező harmadik fordulójáig jutott a Konferencia-ligában. Most csak 10. helyen áll a csapat az NB1-ben.

Újpest-saga: a vevőjelölt lelkes, az eladó kevésbé, a vételár forrása bizonytalan

Interjút adott a Nemzeti Sportnak Roderick Duchatalet, az Újpest FC tulajdonosa, melyben természetesen szóba került a klub régóta napirenden levő értékesítése is. Ezzel kapcsolatban december elején Móring József Attila KDNP-s képviselő még úgy nyilatkozott, bízik benne, hogy decemberben lezárulnak az egyeztetések.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}