Újraindult a dodzsem! Megint teljes vonalon jár a kettes metró

Azt írták, továbbra is folyamatban van a reggeli baleset vizsgálata, az ütközés okairól a vizsgálat lezárta után tájékoztatják a közvéleményt. A BKV Zrt. mielőbbi jobbulást kívánt a balesetben megsérült utasainak, továbbá elnézést kért azoktól, akiket kellemetlenség ért a nap folyamán.

Reggel összeütközött két szerelvény a Pillangó utcai megálló közelében. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint kilenc sérültet vittek kórházba zúzódásokkal, végtagsérülésekkel, a helyszíni vizsgálat alapján egyikük sem volt életveszélyes állapotban.

Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója a helyszínen tartott sajtótájékoztatón azt mondta, várhatóan kedd reggeltől közlekedik újra a teljes vonalon a 2-es metró, addig pótlóbuszok viszik az utasokat az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta, büntetőeljárás keretében vizsgálják a baleset körülményeit.

A Közlekedésbiztonsági Szervezet helyszíni szemléjének megállapításai szerint az ütközésben szerepet játszott a hátsó szerelvény megcsúszása.

Jobbik: Több pénz = kevesebb metróbaleset!

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője biztonságos budapesti közösségi közlekedést követel. A Jobbik – elsősorban a 3-as metróvonal felújításához kapcsolódóan – már számtalanszor felhívta a figyelmet a biztonságos közösségi közlekedés fontosságára. Tokody szerint az elmúlt évek során folyamatosan azt láthattuk, hogy egyre szűkebb pénzügyi keretek közé szorítja a kormány az önkormányzatokat, beleértve a Fővárosi Önkormányzatot is.

 

Hozzáteszi: A közösségi közlekedés hosszú távú, kiszámítható finanszírozása a mai napig megoldatlan. A 2-es metróvonalon történt mai baleset oka még pontosan nem tisztázott, azonban elképzelhetőnek tartjuk, hogy a szűkös finanszírozás miatt nem kerülhetett sor a legkorszerűbb biztonsági megoldások alkalmazására írja az ellenzéki képviselő, aki hangsúlyozta, hogy határozottan követelik, hogy mielőbb derítsék ki a baleset pontos okát, és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő. Rámutattak arra is, hogy a mai balesetnek sokkal súlyosabb következményei is lehettek volna.

 

A Jobbik szerint a biztonságos közösségi közlekedés, az utasok életének biztonsága elsődleges szempont, amire – ígérete szerint – egy leendő néppárti kormány és városvezetés mindig kellő figyelmet és anyagi ráfordítást fog szentelni.