Varga Judit európai szélsőjobbos konferencián mond ma beszédet

Varga Judit európai szélsőjobbos konferencián mond ma beszédet

Az európai szélsőjobb seregszemléjén mond beszédet Varga Judit csütörtök este, napközben pedig Brüsszelben veszi védelmébe a rezsicsökkentést - adja hírül a hvg.hu.

Mint azt megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök ma az uniós csúcson van jelen, ahol az EU átszervezéséről vitáznak. Idevág, hogy jelenlegi formájában felszámolná az Európai Parlamentet a Fidesz–KDNP egy friss határozati javaslatuk értelmében.

Megszüntetné jelenlegi formájában az Európai Parlamentet a Fidesz-KDNP

Határozati javaslatot nyújtott be a parlamentnek Kövér László házelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Simicskó István KDNP-frakcióvezető és Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető, amelyben meghatározták, hogy milyen Európai Uniót akarnak. Az időzítés sem véletlen, mivel éppen ma vitáznak az EU átszervezéséről az Európai Tanács képviselői, ahol Orbán Viktor is felszólal majd és közli a most beterjesztett kormánypárti javaslatot is.

Az igazságügy-miniszter ugyancsak az Európai Parlamentben és Európai Bizottságban tárgyal annak érdekében, hogy „megerősítse a magyar hídfőállásokat”, mert szavai szerint csak így védhetjük meg a magyar családokat, munkahelyeket, nyugdíjakat és a rezsicsökkentést. Brüsszeli kint tartózkodásáról Varga Judit a Facebookon számolt be.

Varga Judit estére pedig már Antwerpenben lesz, hogy az európai szélsőjobb által szervezett konferencián mondjon beszédet. A rendezvény a belga szélsőjobboldali és EU-kritikus Vlaams Belang (Flamand Érdek) szervezi, Mi Európánk! (Ons Europa!) címmel. A házigazdákon és a magyar tárcavezetőn túl az osztrák, a francia, a portugál, az olasz, a holland, az észt, a cseh és a portugál szélsőjobboldali párt képviselője szólal még fel. Mindössze a belga és a holland párt delegálta az elnökét erre az eseményre, viszont érdekesség, hogy 

az érintett politikai erők körében csupán a Fidesz kormányzati tényező saját országában.