A pénzügyminiszter szerint Magyarország az otthon pancsolt pálinka adómentességét "igényli"

Varga Mihály megadja nekünk, amit kérünk.

Egészen lehangoló, hogy az uniós pénzügyminiszterek keddi üléséből milyen híranyagot faragott a közmédia, illetve a kormány. Az ülésből ugyanis az otthoni pálinkafőzés megadóztatása elleni magyar küzdelem lett kiemelve, holott olyan ennél talán fajsúlyosabb témák is szóba kerültek, mint például a digitális nagyvállalatok megadóztatása, illetve a digitális szolgáltatások reklámadója.

De nekünk a pálinka a fontos, nem az ilyen EU-s hülyeségek.

A magyar kormány továbbra sem támogatja az otthoni pálinkafőzés megadóztatását, ezért igyekszik elérni, hogy az unió engedélyezze a saját célra történő pálinkakészítés adómentességét - hangsúlyozta az MTI-nek Varga Mihály. A pénzügyminiszter kiemelte azt is, hogy a saját fogyasztásra történő otthoni pálinkafőzés adómentességét néhány tagállam elvi szinten ellenzi, mások - bizonyos korlátozások mellett, választható lehetőségként - elfogadhatónak tartják, míg több tagállam,

köztük Magyarország határozottan igényli(!!!).

Nem ad pénzt Orbán Viktor Kásler egészségügyi programjára

Hiába Kásler Miklós humánminiszter őszinteségi rohama, a Pénzügyminisztérium szerint nincs 1000-1500 milliárd forintunk arra, hogy rendbe tegyük a magyar egészségügyet. Ennek megfelelően, a Kásler-csomag még csak nem is kerül a kormányzat elé, azt át kell dolgozni/ütemezni, de idén erre pénz nem lesz - legalábbis a Népszava információ szerint.

Az pedig egy külön érdekes/elgondolkodtató/kijózanító kérdés, hogy az Európia Unió második legszegényebb nemzete valóban az ingyenes pálinkát igényli-e, és nem mondjuk normális egészségügyi ellátást, korszerű oktatást, vagy mondjuk elegendő fizetést ahhoz, hogy egy boltban vásárolhasson magának – ha már mindenképpen inni akar - minőségi alkoholt.

Egy könyv arról, hogy nem lesz minden rohadt unalmas és szürke, ha kijózanodunk

12 interjú (8 férfi és 4 nő), 12 felépüléstörténet - ezekben közös, hogy mindegyik egy tragikus utat mutat be, de a végük jó. Legalábbis eljutunk a józanodásig, és a kötetben az utóbbin van a hangsúly.