Varga Zoltán Péter: Üdvözöljük az orvosok nyomásgyakorlását!

Varga Zoltán Péter: Üdvözöljük az orvosok nyomásgyakorlását!

"Sok sikert kívánok a kollégáknak, ránk mindenben számíthatnak, amiben igénylik a segítségünket! Ha azt kérik, akkor csak szolidaritásunkkal és azzal, hogy meggyőzzük a pártokat: politikus ne telepedhessen rá a kezdeményezésükre!" - fogalmazott a Jobbik szakpolitikusa.

"Az egészségügy jobbításáért kezdenek nyomásgyakorlásba az orvosok - tájékoztatott a Magyar Orvosi Kamara tegnapi rendkívüli küldöttközgyűlése után. Örömmel üdvözlök minden kezdeményezést, amely az egészségügy jobbá tételére irányul. Ha nincs más út, a nyomásgyakorlást is, ami csak a szakmától és nem politikusoktól vagy politikai pártoktól indulhat, azt csak az egészségügyben dolgozók kezdhetik el" - írta vasárnapi Facebook-bejegyzésében Varga Zoltán Péter, a Jobbik Pest vármegyei önkormányzati képviselője. Az egészségügyi szakpolitikus kifejtette:

Sok sikert kívánok a kollégáknak, ránk mindenben számíthatnak, amiben igénylik a segítségünket! Ha azt kérik, akkor csak szolidaritásunkkal és azzal, hogy meggyőzzük a pártokat: politikus ne telepedhessen rá a kezdeményezésükre!

"A működő egészségügy a betegek érdeke, így minden kezdeményezés, akár nyomásgyakorlás is, ami a működő egészségügyet célozza, ugyancsak az ő érdekük.

Bár Orbán szerint a magyar egészségügy Európa egyik legjobban működő rendszere, a valóság sajnos mást mutat: becsapták az elhalasztott béremeléssel az egészségügyi dolgozókat, magukra haragították az orvostársadalmat, képtelenek megfékezni az inflációt, hónapok óta nem tudják hazahozni az európai uniós forrásokat, amelyek a magyar embereknek járnak.

És ne legyenek kétségeink. Ahelyett, hogy beismernék a hibáikat, vélhetően ugyanúgy járnak majd el, mint a pedagógusok esetében: erőszakos eszközökkel igyekeznek majd véleményt nyilvánító orvosokat megtörni."

A konzervatív Jobbik ezzel szemben olyan egészségügyet szeretne, amely egy erős állami ellátáson alapszik, és amelyben tisztességes fizetést és megbecsülést kapnak az egészségügyben dolgozók. A kormányzati erőszakos érdekérvényesítés helyett a szakmával kötött kölcsönösen előnyös megegyezésben hiszünk

- szögezte le végül Varga Zoltán Péter, aki a napokban az új házorvosi ügyeleti rendszert bírálta.