Vége a mesének?! Gulyás Gergely: az Egyesült Államok nem hallgatta le az Orbán-kormány tagjait

Vége a mesének?! Gulyás Gergely: az Egyesült Államok nem hallgatta le az Orbán-kormány tagjait

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának konzervatív elnöke, Sas Zoltán tegnapi bejelentése után alaposan visszatáncolt az Orbán-kormány - legalábbis Gulyás Gergely kancelláriaminiszter kérdésre válaszolva elismerte:

„Nincs olyan információnk, hogy az Egyesült Államok magyar kormánytagokat hallgatott volna le.”

Majd közölte azt is,

a kormánynak arról sincs tudomása, hogy erre utaló irat kiszivárgott ki volna a Pentagonból.

Ez azt jelenti, hogy egy komoly kommunikációs kampányt zárt le ezzel Gulyás Gergely, hiszen miután kiszivárogtak titkos iratok a Pentagonból, a kormányzati propaganda igyekezett ezt úgy beállítani, hogy az Egyesült Államok ellenséges adatgyűjtést folytatott volna Magyarország ellen.

Ezekkel a sajtóhírekkel kapcsolatban is vette napirendre a témát tegnap egy zárt ülésen a Nemzetbiztonsági bizottság, az elnök arra kérte a testület többi tagját, hogy járuljon hozzá ahhoz, hogy a titkosszolgálat beszámolójából a közvélemény is megtudhassa, hogy igazak-e a hazánkra vonatkozó hírek a szivárogtatással kapcsolatosan. Ehhez a bizottság tagjai ​hozzájárultak.

"A következő lépés az, hogy felkérem a titokgazdát, hogy nyilvánosságra hozhassam mindazt, amit az általunk megismert titkosszolgálati anyagokból tudni lehet a​z​ üggyel kapcsolatosan. Amint ez megtörténik, a dokumentumot a Nemzetbiztonsági bizottság hivatalos oldalán bárki elolvashatja majd"

- fogalmazott még tegnap Sas Zoltán.

Ám úgy tűnik, a lényegi kérdésre Gulyás Gergely ma válaszolt -

nem igazak azok a hírek, melyek szerint az Egyesült Államok magyar kormánytagokat hallgatott le.