A Jobbik betartotta a szavát - minden dokumentumot megkapott az ÁSZ, sőt, még annál is többet!

Innentől ketyeg az óra - 30 nap múlva kiderül, mi lesz a Jobbikkal.

Ahogy azt előrejelezték, a Jobbik átadta az Állami Számvevőszék jelentésével kapcsolatban 25 oldalon leírt észrevételeit.

Volner János, az ÁSZ székházánál tartott sajtótájékoztatón megismételte a korábbi álláspontot:

„jogsértőnek, szakmaiatlannak és minden valóságalapot nélkülözőnek”

tartják a tiltott pártfinanszírozást megállapító jelentést.

Ízekre szedte a Jobbik az ÁSZ-jelentést

Vona Gábor aláírta és már el is küldte a Jobbik a 660 millió forintos állami számvevőszéki bírságával kapcsolatos észrevételeit - jelentette be a párt elnöke a Hír TV reggeli műsorában. Hozzátette, hogy a dokumentum „ízekre szedi" az ÁSZ véleményét.

Többek között azért, mert az ÁSZ nem követett el mindent annak érdekében, hogy ezt az ellenőrzést törvényes keretek között lefolytassa, hiszen a törvényes határidő 5 munkanap lett volna, ehelyett mindössze 2 munkaóra állt a Jobbik rendelkezésére arra, hogy adatokat szolgáltasson, az ÁSZ ezt követően lezárta az elektronikus felületét, és elzárkózott attól is, hogy személyesen átvegyék a kért adatokat a Jobbiktól idézte fel a frakcióvezető.

A politikus hangsúlyozta, az ÁSZ csak akkor tehetne megállapításokat a vonatkozó törvény alapján, ha azt kellően alátámasztja, ám a Jobbik által nyilvánosságra hozott ÁSZ jelentésből kiderül, hogy csak a végösszeget írták abban le, se a számításmódszertanáról nem tudható meg semmi, sem pedig arról, hogy milyen hatóságtól érkezett jelzés.

„Domokos László ebben is sumákol”

- utalt arra Volner János, hogy többszöri feltett kérdésére sem volt hajlandó válaszolni arra az ÁSZ elnöke, hogy mi alapján állították azt, hogy a Jobbik tiltott támogatásban részesült.

De egy meglepetéssel is készült a legerősebb ellenzéki párt, elhozták azokat a szerződéseket, amelyek a Fidesz 2010-es plakát- és egyéb kampányköltéseire vonatkoznak.

„Azt kérjük az Állami Számvevőszéktől, hogy ne Orbán Viktor akaratát hajtsák végre, mint ahogy eddig tették, hanem a törvényi és szakmai kívánalmaknak megfelelő módon, egy korrekt vizsgálatot folytassanak le! Vessék össze a Fidesz korábbi kampányköltéseit a Jobbikéval, és látni fogják, ha a Fidesznél rendbe találták a jóval alacsonyabb összegeket, akkor a Jobbik ellenőrzésénél sem lehet más a végeredmény, minthogy minden törvényesen történt"

– fogalmazott a jobbikos politikus.

Jobbik: sajnáljuk, hogy igazunk lett - tovább darálja az ellenzéket a számvevőszék

A kiadott közlemény úgy fogalmaz:„Sajnáljuk, hogy igazunk lett, amikor a Jobbik 663 milliós büntetése után figyelmeztettünk arra, hogy ma a Jobbik, holnap a többi ellenzéki párt, holnapután meg minden, a kormány egyeduralmi törekvéseinek útjában lévő társadalmi csoport kerül majd sorra."

Leszögezte:

eddig sem volt titkolni valójuk, az ÁSZ-nak megküldött észrevételeiket is nyilvánosságra hozzák (KATTINTSON IDE!),

„hogy mindenki meggyőződjön róla, igaza van a Jobbiknak”.

„Meg kell legyen az utolsó esélye annak, hogy Domokos László mégiscsak felébred, és rájön arra, hogy elvileg független állami intézményt vezet, és nem a Fidesz valamelyik alapszervezetét”

- közölte Volner János, majd kifejezte abbeli reményét is, hogy a jogszabályoknak megfelelő módon fogják lefolytatni ezt az ellenőrzést.

A papírokat Horváth Bálint átvette – innentől 30 napja van azt értékelnie az Állami Számvevőszéknek.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=ua7mCh3an6A&feature=youtu.be]